Головна Новини Політика внутрішня політика Кабмін пообіцяв Зеленському урізати зарплати, - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін пообіцяв Зеленському урізати зарплати, - ЗМІ

Зарплати міністрів будуть обмежені, - Олексій Гончарук

5 лютого 2020, 06:00 comments2571
Поділіться публікацією:
Кабмін пообіцяв Зеленському урізати зарплати, - ЗМІ

Під час наради президента України Володимира Зеленського з представниками Кабміну і фракції "Слуга народу" прем'єр Олексій Гончарук пообіцяв зарплати міністрів прив'язати до середньої зарплати по країні. Про це РБК-Україна повідомило джерело в парламенті.

Зарплати планують прив'язати до середньої зарплати по країні і вони будуть складати 3-5 таких зарплат (приблизно 36-60 тисяч грн).

"Кожен міністр відзвітував про виконану роботу. Президент заявив про невиконані завдання і завдання, які необхідно реалізувати. По преміях Нафтогазу звернулися до Наглядовій раді", — йдеться в повідомленні.

На нараді з Зеленським також обговорили реорганізацію Міністерства молоді та спорту України та Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Олексій Гончарук доручив Мінекономіки розробити пропозиції щодо перегляду політики оплати праці топ-менеджерів і членів спостережних рад. За словами політика, проплата праці повинна бути справедливою і одночасно конкурентній.

 Раніше міністр освіти і науки Новосад Ганна розповіла, що її зарплати в 36 тисяч гривень вистачить, щоб нормально прожити, однак цих коштів замало, щоб робити якісь заощадження, відкладати на пенсію.

Міністра юстиції України Дениса Малюську не влаштовує зарплата, і якщо її не піднімуть до 80 тисяч, то надовго його не вистачить. За словами чиновника, він змушений витрачати гроші, отримані на попередній роботі.

Як повідомляло видання "Коментарі", мінімальна заробітна плата в Україні зросте на 550 грн. У проекті бюджету-2020, який міністри підготували до другого читання, закладається підвищення мінімальної зарплати до 4 723 грн. У порівнянні з нинішньою "мінімалкою" (2019 року), що становить 4 173 грн, це більше на 550 грн.

21 січня народний депутат Олексій Гончаренко вніс до Верховної Ради документ, яким запропонував знизити зарплату народним обранцям до 9446 гривень. У своєму Telegram-каналі він написав, що щомісячний оклад нардепів повинен становити два прожиткових мінімуми, а зарплата – не більше двох мінімальних зарплат.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rbc.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!