Головна Новини Політика внутрішня політика Київрада покаже нардепам Ради, як голосувати без "кнопкодаства"
commentss НОВИНИ Всі новини

Київрада покаже нардепам Ради, як голосувати без "кнопкодаства"

Столична влада готова навчити народних обранців, як правильно голосувати

6 лютого 2020, 12:59 comments1738
Поділіться публікацією:








Київрада покаже нардепам Ради, як голосувати без "кнопкодаства"

Громадський рух "Чесно" звернувся до секретаря Київради з проханням провести майстер-клас по персональному голосуванню для нардепів. У Київраді таку ідею підтримали і готові все показати, пише "Українська правда".

За словами секретаря Київради Володимира Прокопіва, вони стали першою місцевою радою, яка встановила систему, яка виключає "кнопкодавство".

“Я запрошую народних обранців 11 лютого на 10 ранку до нам сюди, і тут ми покажемо, що можна – і як це робиться – голосувати чесно", — сказав він.

Як повідомляло видання "Коментарі", президент Володимир Зеленський підписав закон про введення відповідальності за неперсональне голосування у Верховній Раді.

Законом вносяться зміни до Кримінального кодексу, закон "Про статус народного депутата україни" та Регламенту Ради. Зокрема, за умисне голосування депутатом замість іншого парламентарія вводиться кримінальна відповідальність. За кнопкодавство народним обранцям доведеться заплатити штраф у розмірі від 3 до 5 тис. неоподатковуваних мінімумів, що становить від 51 до 85 тис. гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!