У Мінкульті розповіли, чому українські спортсмени повинні їздити в Росію

Бородянський підтримав участь українських гімнасток у змаганнях в Росії

Українські спортсмени повинні виступати, у тому числі і в Росії, щоб такі змагання допомогли їм вдосконалити свою майстерність і боротися за світові нагороди. Про це розповів міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський, пише "Інтерфакс-Україна".

За його словами, потрібно розрізняти виступ акторів і виступи спортсменів, і наші гімнасти повинні взяти участь в російському турнірі, щоб потім ефективно працювати.

Також він зазначив, що у спортсменів немає вибору, тому що за виступи вони отримують бали. І в тому випадку, якщо спортсмен не виступає за кордоном, то він автоматично позбавляється балів, а це скорочує його шанси отримати високих нагород.

Як повідомляло видання "Коментарі", дві українські спортсменки Єва Мелещук і Христина Погранична візьмуть участь у змаганнях з художньої гімнастики "Гран-прі Москва 2020" з 7 по 9 лютого. Таке рішення було прийнято тренерським штабом Збірної України.

Нагадаємо, що 17 липня у столиці правоохоронці затримали туристичну шахрайку, з вини якої група гімнасток не потрапила в Грецію.

Жінка довго переховувалася від правосуддя по звинуваченню у привласненні коштів під виглядом надання туристичних послуг. Ще в лютому 2018 року вона отримала від батьків малолітніх дітей, що займаються художньою гімнастикою в дитячих закладах Оболонського району, суму майже 90 тисяч гривень. Ці гроші вона взяла нібито як сплату за 25 авіаквитків в Афіни для поїздки дітей в оздоровчий табір.