Головна Новини Політика внутрішня політика У «Слуги народу» шкодують, але пенсійний вік доведеться піднімати
commentss НОВИНИ Всі новини

У «Слуги народу» шкодують, але пенсійний вік доведеться піднімати

Пенсійний вік доведеться піднімати, щоб підвищити пенсії

7 лютого 2020, 12:55 comments2871
Поділіться публікацією:
У «Слуги народу» шкодують, але пенсійний вік доведеться піднімати

Підвищення пенсійного віку — неминучий процес. Вирівняти солідарний рівень пенсій можна тільки шляхом збільшення пенсійного віку. Про це  розповіла голова парламентського комітету з питань соцполітики Галина Третьякова, пише  "Економічна правда" .

"Є дослідження Світового банку. У ньому йдеться про те, що в 2030 році при параметрах нинішньої солідарної системи у нас пенсію за формулою будуть отримувати 40% громадян. Всі інші будуть отримувати мінімальну пенсію", — сказала вона.

За словами політика, однією з помилок було включення в солідарну систему фізосіб-підприємців, які "платять близько 800 грн єдиного податку, а претендують на 1600 грн мінімальної пенсії".

"Наші діти будуть платити податків більше, щоб утримувати тих, хто платить менше податків. Не потрібно було ФОП вводити в систему пенсійного забезпечення. Це можна було робити через 10-20 років. В ЄС почали включати самозайнятих в пенсійну систему з 2000-х років, коли стали багатшими", — розповіла Третьякова. 

За її оцінками, якщо залишити ситуацію, як є, то поступово ситуація буде погіршуватися.

"Або ми будемо сідати на плечі платників податків, або зараз робимо накопичувальну систему і вирівнюємо ситуацію. Вирівняти солідарний рівень ми можемо тільки шляхом збільшення пенсійного віку", — сказала Третьякова.

За даними Пенсійного фонду, в Україні на сьогоднішній день близько 11,3 млн пенсіонерів. Мінімальна пенсія на сьогоднішній день становить 1638 грн, середня — 3019 грн, а розмір максимальної — 16 380 гривень.

Як повідомляло видання "Коментарі", з 2011 року пенсійний вік почали підвищувати щорічно на шість місяців. У 2019 році жінки могли піти на пенсію у 59 років. Планувалося, що у 2021 році пенсійний вік для жінок зросте до 60 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!