Головна Новини Політика внутрішня політика Російські компанії можуть постачати газ в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські компанії можуть постачати газ в Україну

Росія може здійснювати поставки газу в Україну, якщо будуть виконані всі фінансові вимоги, і у оператора ГТС не буде спірних питань

10 лютого 2020, 08:59 comments1972
Поділіться публікацією:
Російські компанії можуть постачати газ в Україну

Російські компанії можуть постачати газ в Україну. Про це заявив голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв, пише "РБК-Україна".

За його словами, в рамках існуючого українського регулювання якась компанія з російської сторони, наприклад, "Газпром", може прийти до оператора ГТС і сказати, що хоче забронювати потужності для входу в Україну з поставкою якійсь українській компанії.

"У рамках чинного регулювання, якщо вони виконають усі вимоги за фінансовими гарантіями, щодо забезпечення, у оператора не буде підстав відповісти "ні". Якщо тільки не будуть прийняті якісь інші політичні рішення, правоохоронних органів або РНБО, які заборонять це робити. Таке вікно в даний момент часу залишається відкритим", — зазначив він.

На питання про те, чи немає зараз ніяких стопорів, щоб постачати газ з Росії в Україну, голова правління відповів: "принаймні, мені про таких стопорах зараз невідомо".
Нагадаємо, що раніше голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв теоретично припустив можливість купівлі Україною природного газу безпосередньо у "Газпрому". За його словами, це буде залежати від ціни (повинна бути справедливою – ринкової) і рішення українського уряду (політичний фактор, враховуючи, що відбувається між Україною і РФ). Експерти на прохання видання "Коментарі" оцінили шанси прямих закупівель російського газу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!