Головна Новини Політика внутрішня політика Прокуратура взялася за примусову видачу паспортів в ОРЛО
commentss НОВИНИ Всі новини

Прокуратура взялася за примусову видачу паспортів в ОРЛО

Розслідування примусової паспортизації в ОРЛО веде СБУ

10 лютого 2020, 16:05 comments1611
Поділіться публікацією:
Прокуратура взялася за примусову видачу паспортів в ОРЛО

Прокуратура Луганської області порушила кримінальну справу у зв'язку з масовою "паспортизацією" громадян на окупованій території Луганської області. Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

"Управління нагляду у кримінальних провадженнях щодо злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту, прокуратури Луганської області розпочало кримінальне провадження щодо здійснення представниками окупаційної адміністрації Російської Федерації примусової "паспортизації" громадян України", — сказано в повідомленні.

Розслідування проводиться на підставі матеріалів Служби безпеки, згідно з якими керівники терористичної "ЛНР" проводять насильницьку політику з примусу громадян України, які проживають в ОРЛО, отримувати так звані паспорти "громадян ЛНР".

Зазначається, що дії окупантів українські правоохоронці вважають порушенням законів та звичаїв війни. Так, дії "влади" ОРЛО суперечать ст. 52 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни і порушують права громадян України на тимчасово окупованій території. За інформацією Офісу генпрокурора, "паспорт ЛНР", ймовірно, отримали більше 200 тис. осіб.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Хід розслідування контролює Офіс генерального прокурора.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Росія готує істотні зміни в законодавство про громадянство, які дозволять громадянам інших країн отримати російський паспорт без відмови від першого громадянства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!