Головна Новини Політика внутрішня політика У Міноборони планують частково розсекретити оборонні закупівлі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Міноборони планують частково розсекретити оборонні закупівлі

Міноборони реформує систему оборонних замовлень

11 лютого 2020, 11:22 comments1710
Поділіться публікацією:
У Міноборони планують частково розсекретити оборонні закупівлі

Міністерство оборони України має намір реформувати систему оборонних замовлень, в результаті чого вона стане "частково відкритою". Про це заявив глава оборонного відомства Андрій Загороднюк.

"Є така проблема, яка називається "абсолютно секретний ДОЗ". Тобто державне оборонне замовлення, на жаль, абсолютно секретне", — сказав Загороднюк.

Міністр зазначив, що систему намагаються змінювати навіть у межах замовлень поточного року, до прийняття відповідного законопроекту.

"Ми подали до ВРУ новий закон про оборонних закупівель. Він повинен повністю переробити всю систему. Більше "ГОЗа" не буде — буде просто план закупівлі, який буде відкритий частково", — зазначив Загороднюк.

Глава Міноборони торкнувся також теми корупції — для її викорінювання в відомстві провели незалежний аудит процесу закупівель, щоб зрозуміти, яким чином визначається постачальник для оборонних замовлень.

Як повідомляв портал "Коментарі", в министерстве оборони України провернули корупційну схему, сума збитків якої склала 173 млн грн.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!