Головна Новини Політика внутрішня політика Вітренко поскаржився Коболєва на затримку премії
commentss НОВИНИ Всі новини

Вітренко поскаржився Коболєва на затримку премії

Вітренко переконаний, що суспільство має знати про справедливі премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі

11 лютого 2020, 13:32 comments1747
Поділіться публікацією:
Вітренко поскаржився Коболєва на затримку премії

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко заявив, що компанія порушує трудове законодавство в частині виплати йому премії.

"Майже тиждень тому, минулої середи, я звернувся до голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболева із заявою щодо невиконання Нафтогазом трудових контрактів та порушення трудового законодавства... Це питання не грошей, а принципів", — написав він у своєму Facebook.

Вітренко наголосив, що трудовий договір має виконуватися і цей документ має юридичну силу на відміну від "можливих непрозорих домовленостей між владою та керівником компанії".

"Якщо уряд має сумніви щодо справедливості заробітної плати в державних компаніях, то він має це питання з’ясовувати з тими, хто ці зарплати встановлював. На це у нього було достатньо часу і повноважень. Затримати виплату зарплати — це не вирішити проблему, а приховати її. Суспільство має знати, наскільки справедливими були премії за перемогу у Стокгольмському арбітражі", — пояснив він.

За його словами, робота і оцінка ефективності роботи політиків, чиновників, політичних призначенців в держкомпаніях і бізнесменів кардинально відрізняються.

"Зарплату політиків дійсно логічно порівнювати з середньою зарплатою їхніх виборців, з коригуванням на різницю у вартості життя у різних містах та необхідністю виконувати представницьку функцію. І премія для політиків — це підтримка виборцями їхніх поглядів та владних амбіцій, а не гроші... Зарплати чиновників і політичних призначенців в держкомпаніях мають передусім відповідати їхньому рівню кваліфікації та умовам праці, переважно складаючись з фіксованої частини", — констатував топ-менеджера НАК.

Вітренко впевнений, що перемога України в Стокгольмському арбітражі "має бути символом успішної боротьби проти колоніальної політики Росії. Вона має надихати на таку боротьбу українців та показувати всьому світові, що правда на боці України, і що ми можемо перемагати такого сильного супротивника".

Як повідомляв сайт "Коментарі", раніше стало відомо, що Кабмін має намір звернутися до спостережної ради "Нафтогазу" і попросити не виплачувати мільйонні премії керівництву компанії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!