Головна Новини Політика внутрішня політика Що залишилося після Майдану: «сірий кардинал» Януковича збіднів в 11 разів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що залишилося після Майдану: «сірий кардинал» Януковича збіднів в 11 разів

До Майдану у повній і частковій власності Іванющенка і його партнера Івана Аврамова було більше 40 підприємств у 10 сферах економіки

11 лютого 2020, 14:48 comments2229
Поділіться публікацією:
Що залишилося після Майдану: «сірий кардинал» Януковича збіднів в 11 разів

Статки бізнесмена, колишнього народного депутата Юрія Іванющенка, якого ЗМІ називали "сірим кардиналом" Віктора Януковича, з 2013 року зменшилися більш ніж в 11 разів. Про це пише видання "Коментарі".

Відомо, що в 2013 році в повній або частковій власності Іванющенка і його найближчого бізнес-партнера Івана Абрамова виявилися 43 підприємства, які представляли 10 сфер економіки — від агросектору до енергетики. Найбільш великими активами були "Азовмаш", частка в одеському ринку "7-й кілометр" (ТОВ "Промтоварний ринок"), "Карпатистройінвест", "Південтехбуд" та інші. Однак у 2015 році його представники вийшли із складу правління "Азовмашу", вугледобувні та збагачувальні підприємства частково опинилися на непідконтрольної території Донбасу.

У підсумку, за даними ЗМІ, Юрій Іванющенко збіднів приблизно в 11 разів – з 756 млн дол. у 2012 році, до близько 67 млн дол. У 2019 році (ТОП-100 найбагатших українців за версією "Нового часу"). Основним активом стала частка в "7 кілометрі", законність отримання якої продовжують заперечувати правоохоронці та інші співвласники ринку.

Опорною структурою Юрія Іванющенка залишається ПАТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Нові технології", який є співвласником близько 30 працюючих комерційних структур у різних сферах.

До цього бізнес Юрія Іванющенка мав південноафриканське "коріння" — зі зміною влади в Україні в 2014 році основні компанії були записані на юристів з ПАР Джеремі Пола Опперман і Елоїзу Брітц.

Інший цілком успішно працюючою опорною структурою Юрія Іванющенка є ПАТ "Інститут інноваційних технологій в енергетиці та енергозбереженні". Підприємство, як випливає з назви, працює в перспективній енергетичній сфері, до якої у бізнесмена, який у перебуває в розшуку, залишилися інтерес і зв'язку. У сфері роботи даного підприємства залишаються близько 15 комерційних структур.

Продовжує роботу і головний, за оцінками ЗМІ, діючий актив Юри Єнакіївського – "7 кілометр".

У грудні 2019 року слід Іванющенко з'явився на газовому ринку: ТОВ "Інжинірингова компанія "Сфера плюс", 50% якої належать тому самому фонду "Нові технології", за даними видання "Олігарх", подало заявку на продовження дозволу на користування газоносною ділянкою у Львівській області.

Також Іванющенко зберіг дозвіл на видобуток піску тільки в Кремінському районі Луганської області, щоправда через рішення суду про конфіскацію 21 га землі за позовом прокуратури видобуток там офіційно не ведеться з 2017 року.

Про те, що в руках Іванющенка залишилися чималі кошти, показала конфіскація в жовтні 2019 р. в банках Латвії 30 млн дол., що пов'язуються з ним. Але адвокат екснардепа це спростував.

Як повідомляв сайт "Коментарі", адвокат Іванющенка має намір через суд спростувати інформацію про нібито конфіскацію коштів екснардепа в латвійських банках.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!