Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський підняв питання анексії Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підняв питання анексії Криму

Зеленський заявив, що йому не подобається відсутність питання Криму в мінських домовленостях

15 лютого 2020, 18:20 comments2276
Поділіться публікацією:
Зеленський підняв питання анексії Криму

Президент України Володимир Зеленський на Мюнхенській конференції з безпеки запропонував створити новий майданчик для обговорення анексії Криму Росією. Про це він сказав під час виступу.

Зеленський заявив, що йому не подобається відсутність питання Криму в мінських домовленостях. Зеленський хоче створити нову площадку, до якої могли б бути залучені США.

"Що мені не подобається в мінських угодах — це питання Криму. Питання Криму не обговорюється зовсім... Потрібна нова майданчик?..Тут могли б сильніше вплинути США", — сказав Зеленський.

Президент також заявив, що місцеві вибори в Україні восени повинні пройти і на Донбасі, і в аннексированном Криму.

"Наше бажання провести місцеві вибори по всій Україні, включно з окремими районами Донецької та Луганської областей у жовтні 2020 року. Хотілося б і на території Криму. Але зробити це без елементарних політичних умов неможливо для нас. Особливо, коли Росія інформує, що на Донбасі було видано 125 тисяч російських паспортів. Людям на Донбасі потрібні вибори, які будуть визнані всім світом легітимними", — підкреслив він.

Зеленський зазначив, що Київ готовий домовлятися з мирними жителями окупованих територій, але не з представниками так званих "республік".

Як повідомляв сайт "Коментарі", Зеленський заявив, що хотів би проведення місцевих виборів у жовтні 2020 року на всій території України, включаючи окуповані Крим і Донбас. "Наше бажання провести місцеві вибори по всій Україні, включно з окремими районами Донецької та Луганської областей у жовтні 2020 року. Хотілося б і на території Криму. Але зробити це без елементарних політичних умов неможливо для нас. Особливо, коли Росія інформує, що на Донбасі було видано 125 тисяч російських паспортів", — зазначив глава держави. За словами Зеленського, жителям ОРДЛО потрібні вибори, які світове співтовариство визнає легітимними. При цьому президент виключив проведення переговорів з представниками так званих "влади" окупованого Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!