Головна Новини Політика внутрішня політика СБУ та Генпрокуратура перевіряють причетність голови Київського ДАБКу Оксани Попович до махінацій із землею
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ та Генпрокуратура перевіряють причетність голови Київського ДАБКу Оксани Попович до махінацій із землею

СБУ та офіс Генпрокурора перевіряють можливість причетності директора ДАБКу КМДА Оксани Попович до незаконного будівництва в столиці

21 лютого 2020, 20:56 comments3375
Поділіться публікацією:
СБУ та Генпрокуратура перевіряють причетність голови Київського ДАБКу Оксани Попович до махінацій із землею

Служба безпеки України (СБУ) та офіс Генерального прокурора розпочали перевірку за фактом можливих зловживань з боку в.о. директора Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА Оксани Попович. Про це повідомляють "Вєсті".

Згідно з даними видання, у Департаменті в кінці минулого року провели обшуки. Повідомляється, що слідство підозрює Оксану Попович у перешкоджанні виконанню будівельних робіт суб'єктам господарської діяльності, а також у сприянні незаконному будівництву, оскільки Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА погоджує, видає дозволи на будівництво, а також виділяє земельні ділянки для цього в столиці.

Крім того, варто відзначити, що активісти ще в 2018 році звинувачували Оксану Попович в нібито пособництві керівникам гаражного кооперативу "Барвінок" у Подільському районі столиці, коли вони захопили прилеглі до кооперативу земельні ділянки і почали комерційну забудову.

Видання запевняє, що Попович залучає до махінацій підлеглих, серед яких Андрій Євдокименко – раніше голова Відділу контролю за будівництвом, а зараз інспектор будівельного нагляду. Євдокименко фігурував у кількох скандалах, пов'язаних з перевищенням посадових повноважень.

До призначення на посаду в КМДА Оксана Попович працювала у Дарницькому районному суді міста Київ. Протягом чотирьох років вона виросла на посаді від діловода до заступника керівника апарату. Згідно з декларацією про доходи, через місяць після звільнення вона купила квартиру вартістю майже 100 тис.дол.

Раніше "Коментарі" писали про корупцію в Києві, і кому приносить прибуток нібито столична власність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!