Головна Новини Політика внутрішня політика Зеленський пригрозив залишити Кабмін без зарплат, якщо не погасять борги перед шахтарями
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський пригрозив залишити Кабмін без зарплат, якщо не погасять борги перед шахтарями

Президент України Володимир Зеленський виступив на Всеукраїнській нараді працівників вугільної галузі

25 лютого 2020, 13:23 comments3472
Поділіться публікацією:
Зеленський пригрозив залишити Кабмін без зарплат, якщо не погасять борги перед шахтарями

Український президент Володимир Зеленський заявив про негайне погашення боргів із виплати заробітних плат шахтарям. Про це стало відомо під час Всеукраїнської наради працівників вугільної галузі України, трансляція якої велася на сторінці Офісу президента у Facebook.

Так, Зеленський вважає, що Україні має бути соромно, що за всі роки важкої праці шахтарі отримали таке ставлення з боку держави. Президент зазначив, що проблеми вугільної галузі є максимально критичними і потребують рішень ще на вчора. За його словами, борги із виплат зарплат вугільникам склали вже більше 1 млрд грн.

"Тому я дуже прошу у найближчі два місяці – березень, квітень – закрити всі борги повністю перед шахтарями. Якщо не будемо це закривати, якщо пропустимо хоч одну добу, тоді, мені здається, що буде справедливим, якщо весь уряд не буде отримувати заробітну плату за ці місяці", — заявив президент.

Зазначимо, що публіка підтримала слова гаранта оплесками. Крім того, президент наголосив, що імпорт наразі не знаходить місце у вітчизняній вугільній галузі. Це, за словами Зеленського, першочергове завдання для профільного міністра.

Також Зеленський підійняв питання корупцій на шахтах і наголосив, що термін "смотрящий за шахтою" має зникнути разом з цими "кураторами". Тож, глава держави доручив міністру енергетики та захисту довкілля Олексію Оржелю провести повний аудит шахт і донести результати до правоохоронців у випадку, якщо будуть виявлені корупційні порушення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на початку лютого Зеленський доручив Кабміну погасити борг по зарплатах шахтарів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!