Головна Новини Політика внутрішня політика В РНБО сказали, скільки жителів ОРДЛО отримали російські паспорти
commentss НОВИНИ Всі новини

В РНБО сказали, скільки жителів ОРДЛО отримали російські паспорти

За словами секретаря РНБО, в України є списки жителів ОРДЛО, які отримали паспорти громадян Росії

25 лютого 2020, 15:24 comments1545
Поділіться публікацією:
В РНБО сказали, скільки жителів ОРДЛО отримали російські паспорти

Секретар РНБО Олексій Данілов упевнений, що досить багато жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей отримали паспорти громадян Росії. Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Ліга".

"Ми уважно стежимо за кількістю паспортів, які видаються Російською Федерацією. Це не перший приклад... Ми вважаємо, що їх досить багато. На сьогодні це близько 156 000 паспортів... У нас, до речі, є списки всіх українських громадян, які отримали ці паспорти", — пояснив секретар РНБО.

Данілов зазначив, що Росія шантажує місцевих жителів.

"Вони шантажують людей, які працюють на території Донецької і Луганської областей. Платять зарплату і кажуть: "Якщо ви не отримаєте паспорта, ми вам не будемо платити гроші". Це суцільний шантаж з боку РФ", — додав він.

При цьому, за словами секретаря РНБО, Україна не може фізично вплинути на процес видачі російських паспортів на окупованій території Донбасу.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 21 лютого стало відомо, що Росія готує чергове спрощення отримання громадянства для громадян України, Білорусі, Молдови та Казахстану. Для громадян цих країн скасують вимогу про обов'язковий 5-річний строк перебування на території РФ для отримання російського громадянства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!