Головна Новини Політика внутрішня політика Вищий антикорупційний суд вперше засудив колишнього депутата
commentss НОВИНИ Всі новини

Вищий антикорупційний суд вперше засудив колишнього депутата

Колишній нардеп визнав провину

27 лютого 2020, 14:01 comments3646
Поділіться публікацією:
Вищий антикорупційний суд вперше засудив колишнього депутата

Вищий антикорупційний суд виніс перший вирок стосовно колишнього народного депутата за фактом подання недостовірних відомостей у декларації про доходи. Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Слідством встановлено, що народний обранець у щорічних деклараціях за 2015 – 2018 роки та у декларації, поданій у серпні 2019 року, перед звільненням із посади народного депутата, не вказав фінансові зобов’язання у розмірі 52 млн гривень, дороговартісну нерухомість, а також наявність у власності приватного підприємства з часткою у статутному капіталі 98,2%", — сказано в повідомленні.

Зазначається, що 26 лютого 2020 року колишній нардеп підписав угоду про визнання винуватості.

В результаті, Вищий антикорупційний суд затвердив цю угоду і визнав екснардепа винним за ст. 366-1 КК України. Колишньому парламентарію заборонено обіймати державні посади протягом року. Також він має заплатити штраф у сумі 51 тис. грн.

Варто відзначити, що САП не вказала ім'я екснардепа. За даними "РБК-Україна", мова йде про Геннадія Бобова, який був обраний до ВР по одномандатному виборчому округу №196 на Черкащині і увійшов до складу фракції "Відродження".

Як повідомляв сайт "Коментарі", 13 лютого Вищий антикорупційний суд знизив заставу для голови Чернівецької облради Івана Мунтяна в два рази.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!