Головна Новини Політика внутрішня політика Чи законна люстрація, буде вирішувати КСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи законна люстрація, буде вирішувати КСУ

Чи законна люстрація в Україні, Конституційний суд буде вирішувати напередодні позачергового засідання парламенту. На ньому, зокрема, можливі й кадрові перестановки.

2 березня 2020, 12:08 comments1388
Поділіться публікацією:
Чи законна люстрація, буде вирішувати КСУ

Конституційний суд повертається до закону про люстрацію. Засідання призначили на вівторок, 3 березня. Про це стало відомо з проєкту порядку денного, який з'явився на сайті КСУ.

Судове слухання відбудеться якраз напередодні позачергового парламентського засідання, на якому не виключені кадрові перестановки в Кабміні. Раніше серед ймовірних кандидатів, які можуть зайняти місце прем'єра Олексія Гончарука, деякі ЗМІ називали бізнесмена Сергія Тігіпка. Свого часу, він встиг попрацювати віце-прем'єром в уряді Миколи Азарова. Відповідно, його призначення на такий високий пост могло б іти в розріз з законом про люстрацію.

Закон про люстрацію в Україні прийняли після Революції гідності в 2014-му році. Він забороняє протягом 5-10 років займати високі державні посади тим, хто працював у команді екс-президента Віктора Януковича.

47 народних депутатів минулого скликання вважають, що Закон України "Про очищення влади" не відповідає Конституції і подали скаргу в КСУ. В черговий раз до її розгляду судді Конституційного суду стануть у вівторок, 3 березня о 10:00. Поки що прийти до консолідованої позиції їм не вдавалося.

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли про те, що ЄСПЛ визнав, що люстрація в Україні порушила права звільнених чиновників.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://www.ccu.gov.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!