Головна Новини Політика внутрішня політика "9 травня Україна зобов'язана відзначити безсмертний подвиг народу", - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

"9 травня Україна зобов'язана відзначити безсмертний подвиг народу", - Медведчук

Партія "ОПЗЖ" зареєструвала в Раді проект постанови "Про відзначення 75-ї річниці Перемоги"

3 березня 2020, 19:35 comments2412
Поділіться публікацією:
"9 травня Україна зобов'язана відзначити  безсмертний подвиг народу", - Медведчук

Партія "Опозиційна платформа – За життя" зареєструвала у Верховній Раді проект постанови "Про відзначення 75-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні". Про це повідомляється на сайті політичної сили зі слів голови ради "ОПЗЖ" Віктора Медведчука.

"9 травня 2020 року виповнюється 75 років з дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років. Враховуючи визначальне значення свята Перемоги для України, з метою відзначити безсмертний подвиг народу, вшанувати пам'ять полеглих, а також з метою посилення соціального захисту ветеранів війни, утвердження традицій шанобливого ставлення до них і створення умов для збереження пам'яті про Велику Перемогу, ОПЗЖ виступає з вимогою відзначити 75-ту річницю Перемоги у Великій Вітчизняній війні", — зазначив опозиційний нардеп.

Крім того, за словами парламентарія, партія вимагає від Кабміну забезпечити виплату одноразової грошової допомоги в розмірі не менше десяти прожиткових мінімумів ветеранам війни, колишнім в'язням концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, особам, які були насильно вивезені з території колишнього РСР на примусові роботи на територію Німеччини або її союзників, а також іншим категоріям населення, зазначеним у проекті постанови.

Медведчук особливо підкреслив, що при організації та проведенні заходів з нагоди 75-ї річниці Перемоги повинна бути використана символіка часів ВВВ.

"Також постановою передбачено проведення Міністерством освіти і науки в закладах загальної середньої освіти, установах професійної та вищої освіти відкритих уроків пам'яті, зустрічей з ветеранами війни", – підсумував політик.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що "ОПЗЖ" відзначили, що тільки їх народні депутати віддали данину пам'яті у День визволення України від нацистів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!