Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: Рябошапку відправили у відставку заслужено
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Рябошапку відправили у відставку заслужено

Саме "Реформа прокуратури, розпочата Русланом Рябошапкою, призвела до того, що тисячі професіоналів опинилися на вулиці, вважає нардеп.

6 березня 2020, 15:13 comments2377
Поділіться публікацією:
Медведчук: Рябошапку відправили у відставку заслужено

Руслана Рябошапку звільнили заслужено. Так голова Політради партії "Опозиционная платформа — За Життя", народний депутат Віктор Медведчук прокоментував відставку генпрокурора.

Реформа була нав'язана ззовні — американським фінансистом Соросом, вважає опозиційний політик. Вона призвела до масових звільнень, а сама система прокуратури почала розвалюватися.

"Відставку Рябошапки наша фракція підтримала і підписами (як ініціативу розгляду цього питання), і голосуванням, тому що ... ця людина розвалила систему прокуратури", — зазначив Медведчук. "Так звана реформа імені Рябошапки, нав'язана паном Соросом та іншими міжнародними так званими захисними організаціями, призвела до того, що тисячі професіоналів залишилися на вулиці".

При цьому політик не заперечує, реформувати систему і викорінювати корупцію в органах прокуратури потрібно. Однак, іншим шляхом.

"Може бути, вона (система. — Ред.) працювала недостатньо добре, для цього і змінюються керівники, щоб удосконалювати цю систему. Але те, що сталося за ті місяці, коли пан Рябошапка очолював прокуратуру, це фактично знищення її як інституту, який має важливе значення у системі державних органів, у системі контролю за додержанням законодавства", — говорить парламентарій. Таким чином, відновити авторитет прокуратури і її кадровий потенціал повинен буде новий керівник відомства.

А ось фінальну фразу генпрокурора "Я йду, щоб повернутися", після якої Рябошапка пішов з трибуни, не відповівши на запитання депутатів, Віктор Медведчук прокоментував так:

"Якщо ви пам'ятаєте, таку фразу з цієї трибуни колись кинув пан Ющенко, коли його позбавили посади прем'єр-міністра України. І він сказав про те, що він повернеться. Він дійсно повернувся президентом у 2005 році. І я хочу підкреслити, що це повернення було вкрай негативним, негативним для України".

Свої слова парламентарій проілюстрував цифрами. Мовляв, у 2004 році зростання економіки становило 12,4%, а з приходом Ющенка темпи зростання впали в 5 разів.

"Не дай Бог, якщо пан Рябошапка ще колись повернеться у владу і наслыдуватиме приклад пана Ющенка", — резюмував Віктор Медведчук.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що говорив Руслан Рябошапка про реформу прокуратури.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!