Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук про пандемію коронавірусу: «Влада витратила даремно два місяці»
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук про пандемію коронавірусу: «Влада витратила даремно два місяці»

На думку лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука, деякі обмеження в зв'язку з боротьбою з коронавірусом можуть виявитися небезпечніше самої хвороби

24 березня 2020, 13:20 comments2370
Поділіться публікацією:
Медведчук про пандемію коронавірусу: «Влада витратила даремно два місяці»

Замість розумної поведінки в умовах пандемії коронавірусу українська влада непрофесійно застосовує до українців різні обмежувальні заходи, заявив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук.

"Можна з упевненістю сказати, що ми витратили два місяці даремно, вперто ігноруючи рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я. Вона закликала до масштабного проведення тестів, і багато країн (Китай, Південна Корея, Росія, Тайвань) так і робили. А у нас були проведені "смішні" 700-800 тестів при тому, що з країн, де вирує коронавірус, в Україну повернулися десятки, якщо не сотні тисяч наших громадян. Як ми дійшли до цього і хто винен – треба розбиратися потім, але очевидно, що тестів не було, або ж лікарям вказували їх "берегти". В результаті офіційно оголошені дані про інфікованих не можуть викликати довіри", – розповів парламентарій.

Політик підкреслив, що тестування – це не просто вимірювання для того, щоб дізнатися, скільки людей захворіло.

"Це єдиний шлях купірування пандемії: тестуємо всіх, у кого є симптоми ГРВІ, особливо тих, хто повернувся з країн з пандемією. Якщо тест позитивний – тестуємо всіх, з ким ця людина контактувала; ізолюємо всіх позитивних. Тобто рвемо ланцюжки передачі вірусу", – пояснив Медведчук.

За його словами, карантини і надзвичайні положення не можуть замінити тести і ліки. Медведчук навів дані експертів, згідно з якими приймати надзвичайні заходи з обмеженнями (наприклад, забороняти ходіння вулицями без поважної причини) доцільно лише в найбільш уражених регіонах, як це було зроблено в Італії.

"Там такими заходами охоплена територія, де проживає чверть населення країни. Для України це особливо важливо, оскільки зайва надзвичайщина обрушить бюджет і позбавить державу засобів для боротьби з хворобою", – зазначив нардеп.

На думку Медведчука, ряд вищих чиновників активно агітують за "закручування гайок" і введення надзвичайного стану по всій Україні тільки для того, щоб зміцнити особисту владу.

"Ключовим питанням залишається адекватне інформування населення. Авторитетні фахівці повинні спокійно пояснювати, як слід поводитися за тих чи інших симптомах. Зокрема, не займатися самолікуванням. Необхідно терміново вжити заходів для забезпечення клінік всіма засобами і обладнанням, рекомендованим та сертифікованим ВООЗ. Відмінити всі абсурдні обмеження, введені при Супрун, на придбання необхідних лікарських засобів і устаткування Росії, — заявив політик. — Конче потрібні ефективні медичні та організаційні заходи – тестування, якісне лікування, ізолювання інфікованих, а не явно надмірне обмеження прав і свобод громадян".

Раніше "Коментарі" повідомили, що Кабмін на позачерговому засіданні ухвалив рішення про обов'язкову соціальну дистанцію. Так, власники і керівництво закладів і установ разом з Нацполіцією повинні забезпечити дотримання відвідувачами дистанції в 1,5 м.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!