Головна Новини Політика внутрішня політика Аваков розповів, коли в Україні введуть надзвичайний стан
commentss НОВИНИ Всі новини

Аваков розповів, коли в Україні введуть надзвичайний стан

Глава МВС Арсен Аваков закликав дивитися на приклади Італії і Франції

29 березня 2020, 19:47 comments5102
Поділіться публікацією:
Аваков розповів, коли в Україні введуть надзвичайний стан

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що введення в країні надзвичайного стану, яке суворо обмежить пересування громадян поза домом, цілком ймовірно, якщо президент і Кабмін введуть режим у зв'язку з загостренням епідеміологічної ситуації. Про це він повідомив в інтерв'ю виданню "Бабель".

При цьому Аваков зазначив, що на даний момент у таких заходах немає необхідності, цілком вистачає чинного карантину.

"Зараз нам вистачає інструментів надзвичайної ситуації. Суспільство, в основному, реагує адекватно і буде реагувати ще адекватніше, коли цифри статистики, на жаль, будуть більш сумними", — упевнений міністр.

Також Арсен Аваков додав, що після введення надзвичайного стану, на державному рівні будуть введені штрафи за вихід з дому без крайньої необхідності, а людей з симптомами зараження коронавірусом COVID-19 будуть примусово доставляти в лікарню.

"Поліція отримала такі повноваження за рішенням Комісії з надзвичайних ситуацій. Це репресивна міра, але якщо людина хвора і є носієм вірусу, потенційно вона може сіяти навколо себе смерть. У нас було кілька випадків, коли люди, отримавши відповідний діагноз, просто тікали з лікарні — ось вам рівень свідомості, з якими нам доводиться мати справу", — зазначив він.

Крім того, міністр підкреслив. що у Нацполиции достатньо коштів для забезпечення захисту працівників від пандемії в умовах контролю за ситуацією на вулицях, але при цьому вельми засмучений вартістю самих звичайних предметів для дезінфекції.

"Дуже важливе питання — засоби дезінфекції на спиртовій основі, антисептики. Феноменальна річ, Україна — один з найбільших в Європі виробників спирту, зокрема технічного, на основі якого роблять антисептики. Але зараз вони у нас дефіцит, продаються за скаженими цінами. Тому за моєї ініціативи ми на засіданні уряду ухвалили рішення — відкрити всі спиртові заводи на повну, включаючи ті, що в останні роки "притримували", щоб не було перевиробництва. Експорт спирту заборонений", — зазначив глава МВС.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що глава МВС Арсен Аваков не підтримує введення надзвичайного стану на тлі пандемії коронавіруса, тому що в такому режимі цивільні права обмежуються гранично.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!