Головна Новини Політика внутрішня політика «5 млрд на місяць»: екс-міністр фінансів Уманський звинуватив податкову службу в «скрутках» з ПДВ
commentss НОВИНИ Всі новини

«5 млрд на місяць»: екс-міністр фінансів Уманський звинуватив податкову службу в «скрутках» з ПДВ

Колишній міністр фінансів Ігор Уманський заявив, що просив Кабмін звільнити главу податкової служби Сергія Верланова

2 квітня 2020, 17:00 comments4394
Поділіться публікацією:
«5 млрд на місяць»: екс-міністр фінансів Уманський звинуватив податкову службу в «скрутках» з ПДВ

Колишній міністр фінансів Ігор Уманський заявив, що подавав у Кабмін подання на звільнення голови податкової служби Сергія Верланова, оскільки бюджет нібито недоотримував за 5 млрд грн щомісяця через "скрутки" з ПДВ. Про це повідомив Уманський "Лівому берегу".

Так, Уманський пропонував звільнити голів податкової та митної служб, відправляючи прем'єр-міністру Денису Шмигалю відповідні звернення.

"Я приходжу до нього (Шмигаля – ред.), показую: "Дивіться, ми зараз тут плюшками балуємося, а ось – інформація по кожному місяцю, і це тільки "скрутки" з ПДВ. Це в середньому 5 мільярдів на місяць недоотримує бюджет", — каже Уманський. — Як тільки я прийшов у Мінфін, мені швидко з усіх боків зливати інформацію почали з розшифровками, за компаніями, за сумами. Де стартують, через кого проганяють, де виводять. І 5 мільярдів – це тільки щодо ПДВ! Клименко з Януковичем дивляться і кажуть: "Блін, а що, так можна було?"".

За словами Уманського, Мінфін – не силове міністерство, тому він хіба що міг голову податкової адміністрації позбавити премії.

"Я не можу їх звільнити, можу тільки зробити подання – звільняє-то Кабмін. Але прем'єр проти. Мовляв, не треба цього робити, вони завалять нам квартал... Я йому: "Ви жартуєте? 5 мільярдів на місяць!", — розповів екс-міністр.

Уманський додав, у відповідь на офіційне подання про звільнення Шмигаль пропонував дати керівникам служб час, щоб ті всі підтягнули.

Раніше "Коментарі" повідомили, що задекларував екс-міністр фінансів Уманський: живопис "золотого століття" і недобудоване житло.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!