Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук назвав єдиний спосіб повернути Донбас під контроль української влади
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук назвав єдиний спосіб повернути Донбас під контроль української влади

Віктор Медведчук акцентує увагу на важливості закріплення постійно діючого особливого статусу Донбасу

4 квітня 2020, 13:57 comments3630
Поділіться публікацією:
Медведчук назвав єдиний спосіб повернути Донбас під контроль української влади



Віце-прем'єр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Рєзніков заявив, що Україна не планує закріплювати особливий статус окремих територій Донецької та Луганської областей в Конституції нашої країни, також не ведуться переговори в цьому ключі. Голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук у відповідь на таку заяву зазначив, що внесення змін до Конституції України з урахуванням особливостей окремих районів Донецької та Луганської областей, узгоджених з представниками цих районів, прямо прописано в Мінських угодах.

Медведчук також відзначив, що в "паризькому комюніке", схваленому лідерами держав, що входять до складу "нормандської четвірки", зазначено, що сторони зацікавлені в узгодженні правових аспектів особливого статусу окремих районів Донецької та Луганської областей. Крім того, за словами нардепа, це зазначено в "Комплексі заходів по виконанню Мінських угод" від 2015 року – для забезпечення його дії на постійній основі.

Крім того, Віктор Медведчук акцентує увагу на необхідності закріпити особливий статус у Конституції України. Нардеп упевнений, що в існуючих умовах закріплення особливого статусу у Конституції України, виконання Мінських угод – це єдиний спосіб припинити конфлікт на Донбасі.

Раніше "Опозиційна платформа – За життя" зажадала від президента України Володимира Зеленського пояснення причин, за якими Україна змінила свою переговорну позицію на засіданні Тристоронньої контактної групи 26 березня.

Нагадаємо, в МЗС України закликали Росію допомогти у міжнародній боротьбі з коронавірусною пандемією, припинивши агресію проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!