Головна Новини Політика внутрішня політика Гончаренко вирішив оскаржити карантин в Україні через суд
commentss НОВИНИ Всі новини

Гончаренко вирішив оскаржити карантин в Україні через суд

Депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко заявив, що Кабмін порушив Конституцію і має намір оскаржити його рішення про національний карантин в суді

6 квітня 2020, 17:57 comments3928
Поділіться публікацією:
Гончаренко вирішив оскаржити карантин в Україні через суд

Депутат від партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко сьогодні подав позовну заяву до Окружного адміністративного суду Києва проти Кабінету міністрів, який ввів в Україні національний карантин у зв'язку зі спалахом коронавірусу COVID-19. Про це сам політик написав на своїй сторінці в Facebook.

На переконання парламентарія, уряд допустив низку порушень конституційних і не мав повноважень вводити жорсткі заходи, що обмежують права громадян, а саме:

— Право на підприємницьку діяльність
— Право на мирні зібрання
— Право на працю
— Право на свободу пересування.

"Суд повинен зупинити дію даного акту. І якщо Зеленський або Шмигаль бачать необхідність в тому, щоб ввести надзвичайний стан в країні — то збирайте Раду і голосуйте. У цій країні ще є Конституція і закон. І вони повинні їх дотримуватися", — сказав Гончаренко у своєму повідомленні.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що уряд України продовжив заходів з жорсткого карантину до Великодня, оскільки саме на цей період очікується апофеоз поширення пандемії і зараження вірусом COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!