Головна Новини Політика внутрішня політика Мін'юст підтримує амністію 900 засуджених
commentss НОВИНИ Всі новини

Мін'юст підтримує амністію 900 засуджених

Масових багатотисячних амністій в Україні не буде

8 квітня 2020, 14:28 comments2416
Поділіться публікацією:
Мін'юст підтримує амністію 900 засуджених

Міністерство юстиції проти масової амністії, однак підтримує звільнення 900 ув'язнених в умовах карантину. Про це на своїй сторінці у Facebook глава відомства Денис Малюська.

Міністр вважає, що така кількість амністованих повинно бути "обмеженим і обґрунтованим".

"Поясню чому. Зараз країна знаходиться на карантині. Люди в основному сидять по домівках і живуть за рахунок заощаджень. Вкрай мало засуджених, які можуть вийти на свободу, і після цього зможуть жити у своїй квартирі/будинку за рахунок якихось заощаджень", — зазначив він.

На думку Малюськи, навіть за умови, що на свободу вийдуть особи, які не представляють небезпеки для суспільства, все одно такий крок може вплинути на криміногенну ситуацію в країні. Глава Мін'юсту також запевнив, що його відомство не підтримує заходи щодо звільнення десятків тисяч засуджених.


Як повідомляв портал "Коментарі", у зв'язку з тим, що коронавірус COVID-19 найбільш активний густо-населених місцях, в США, Франції і Великобританії масово розпускають в'язнів, за винятком засуджених за особливо тяжкі статтями. Так, у Великобританії достроково звільнять з тюрем приблизно 4 000 ув'язнених, які відбувають статті за крадіжки, пограбування та інші злочини, не мають під собою посягання на життя і здоров'я людей. При цьому ніхто з тих, хто перебуває в ув'язненні у зв'язку з порушенням заходів щодо карантину в королівстві, під категорію достроково-звільнених не підпадає. 

У Франції така ж доля спіткала більше 6 000 ув'язнених, які відбували покарання за особливо тяжкі статтями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!