Головна Новини Політика внутрішня політика "При карантині важлива наявність не тільки продуктів харчування, але і коштів у населення для їх придбання", – Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

"При карантині важлива наявність не тільки продуктів харчування, але і коштів у населення для їх придбання", – Медведчук

Нардеп від партії "ОПЗЖ" Віктор Медведчук переконаний, що державна влада досі не надала переконливих заходів з підтримання купівельної спроможності українців при карантині

8 квітня 2020, 18:40 comments2441
Поділіться публікацією:
"При карантині важлива наявність не тільки продуктів харчування, але і коштів у населення для їх придбання", – Медведчук

За словами голови політради парламентської партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука, влада зобов'язана найближчим часом прийняти обґрунтовані рішення щодо комплексного забезпечення продовольчої безпеки України, а також обмежити продовольчий експорт в інші країни. Про це передає прес-служба партії.

Політик переконаний у тому, що українці мають право знати, як йдуть справи із забезпеченням продовольчої безпеки всього населення і наскільки доцільний в нинішніх умовах широкий продовольчий експорт з України.

"Вітчизняні підприємства харчової промисловості вивозять за кордон близько третини виробленої продукції. Так, за січень – березень 2020 року українськими виробниками було реалізовано продуктів харчування на суму 68 054,5 млн грн, у тому числі продано за кордон – на суму 20 732,3 млн. грн., тобто 30,5% від виробленого", — наголошує парламентарій.

Медведчук зазначає, що обмеження продовольчого експорту стали б не тільки механізмом формування необхідних запасів, але і способом розширення пропозиції на внутрішньому ринку, підвищення цінової конкуренції і ефективним ринковим механізмом стримування цін.

"Влада зобов'язана найближчим часом прийняти принципові та обґрунтовані рішення щодо комплексного забезпечення продовольчої безпеки України. В той же час не варто забувати про те, що важливо не тільки наявність продуктів харчування в країні, але і наявність у населення коштів для їх придбання. Уряд досі не представив парламенту чітких, ефективних та економічно обґрунтованих заходів щодо підтримання купівельної спроможності всіх громадян України в карантинний період", – підсумував нардеп.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляли, що Віктор Медведчук висловлював сміливий оптимізм у вирішенні проблеми пандемії COVID-19.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!