Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук обурений діями Кабміну, що порушують права парафіян УПЦ
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук обурений діями Кабміну, що порушують права парафіян УПЦ

На думку нардепа "Опозиційної платформи - За життя" Віктора Медведчука, міністр Владислав Криклій порушив конституційні права віруючих і повинен бути відправлений у відставку

9 квітня 2020, 19:19 comments3089
Поділіться публікацією:
Медведчук обурений діями Кабміну, що порушують права парафіян УПЦ

На думку голови політради парламентської партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука, чинна в Україні влада продовжує реалізовувати політику Порошенко, спрямовану на мовну і конфесійну дискримінацію українців. Слова нардепа передає прес-служба партії.

Як зазначає Медведчук, про дискримінацію свідчить той факт, що міністр інфраструктури Владислав Криклій звернувся до предстоятелів ПЦУ Блаженнішому Митрополиту Єпіфанія і УГКЦ Блаженнішому Святославу з проханням освячувати великодні паски, які "Укрпошта" буде безкоштовно доставляти українцям, щоб не порушувати режим карантину, при цьому інтереси парафіян Української православної церкви міністр проігнорував.

"Міністр інфраструктури проігнорував парафіян найбільш численної Української православної церкви – єдиної канонічної православної церкви в Україні. Своїм цинічним і волюнтаристським рішенням він встановив, що гроші платників податків України повинні витрачатися на доставку пасок парафіянам ПЦУ і УГКЦ, а парафіяни УПЦ цього варті", – заявив Медведчук.

При цьому нардеп процитував ст. 24 Конституції, яка говорить, що "Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками".

Віктор Медведчук також додав, що відсутність можливості у прихожан "неугодної" церкви отримати освячувати паску на будинок, наражає на небезпеку зараження вірусом COVID-19, адже їм доведеться особисто вирушати на нічну службу в храм для традиційного обряду.

"Такими діями Криклій ображає мільйони парафіян УПЦ, піддає їх життя і здоров'я реальної небезпеки. За подібні дії він повинен бути відправлений у відставку заради торжества справедливості, утвердження ідей громадянського рівності і збереження міжконфесійного миру в Україні", — переконаний опозиційний політик.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що соціологи провели опитування серед українців на предмет їх планів святкування Великодня в умовах карантину.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!