Головна Новини Політика внутрішня політика ЗМІ повідомляють про скандальне оточення міністра Криклія
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ повідомляють про скандальне оточення міністра Криклія

За даними ЗМІ, міністр інфраструктури Владислав Криклій оточив себе персонами, які замішані в кількох скандалах і корупції

9 квітня 2020, 21:28 comments4231
Поділіться публікацією:
ЗМІ повідомляють про скандальне оточення міністра Криклія

Міністр інфраструктури Владислав Криклій оточив себе цілим рядом одіозних і скандальних особистостей, яких призначає на посади офіційних і "тіньових" радників", а також у наглядові ради важливих державних підприємств. Про це повідомляє видання "Вести".

Зокрема, за даними видання, одним з головних радників Криклія з недавніх пір став колишній глава "Укравтодору" Андрій Батіщев. За словами народного депутата Олександра Дубинського, коли Батищев керував корпорацією (2015-2016 роки, при міністрі Андрія Пивоварском), там була "налагоджена система відкатів" з підрядників з будівництва доріг.

За даними внутрішніх зведень правоохоронців, будучи керівником "Укравтодору", Батищев підтримував неофіційні ділові і дружні контакти з кланом "тендерних тролів" Амирханянов, а також організованої злочинної групи, якою керує громадянин Російської Федерації Вагинак Аветисян, початковий засновник скандально відомої одеської компанії "Дорлидер".

Також Батищев фігурує у ще одній кримінальній справі, також пов'язаний з родиною Матіос. Одна з компаній, де він працював, фігурував у скандалі з відчуження ділянки в с. Антонівка Херсонської області на березі Чорного моря (мабуть, під турбазу чи готель). Через ланцюжок фірм реальним власником "Интелконсалтинга" виявилася Ірина барах, дружина Матіос.

Видання нагадало, що нещодавно стало відомо про "тіньвий офіс" Криклія на чолі з юристом Павлом Шевченка, з яким Криклій працював у Головному сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ (МВС) України. Удвох вони фігурують у кримінальній справі незаконної сертифікації автомобілів Volkswagen Golf, привезених з Мексики вже після того, як німці відкликав цю партію через "дизельгейта". Документи були підроблені на 2700 автомобілів, організаторам загрожує кілька років в'язниці.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лідер політсили "ОПЗЖ" Віктор Медведчук закликав відправити у відставку Владислава Криклія.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!