Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук назвав черговим піар-ходом обіцянку Зеленського дати мільйон доларів тому, хто винайде вакцину
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук назвав черговим піар-ходом обіцянку Зеленського дати мільйон доларів тому, хто винайде вакцину

Лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук вважає, що Україні на розробку вакцини проти коронавірусу розраховувати не варто

14 квітня 2020, 16:00 comments1687
Поділіться публікацією:








Медведчук назвав черговим піар-ходом обіцянку Зеленського дати мільйон доларів тому, хто винайде вакцину

Заява президента Володимира Зеленського про винагороду в 1 млн доларів тому, хто в Україні винайде вакцину від коронавірусу, – черговий піар-хід і не більше того, вважає голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат Віктор Медведчук. Про це політик розповів в кулуарах Верховної Ради.


"Я думаю, що хтось йому підказав цю наївну думку, наївний хід, — заявив Медведчук. — Чому? Тому що треба розбиратися, що собою представляють наукові аналітичні дослідження, наука і винахід, в цій ситуації – вакцина для боротьби з коронавірусом. Це плановий підхід, це лабораторні дослідження, наукові, практичні, які можуть призвести до того чи іншого результату".

За словами політика, якщо б президент ознайомився з системою наукових досліджень, то знав би, що наукові дослідження передбачають кілька циклів. Насамперед, вважає Медведчук, потрібно поцікавитися у вчених, що проводять дослідження, які етапи розробки вакцини вже розпочаті, який результат і коли можна очікувати.

"А подібні заяви – ну, це черговий піар-хід, я так розцінюю, не більше", – зазначив парламентарій.

Політик підкреслив, що пошуком вакцини від коронавірусу сьогодні займаються багато країн світу, де наука розвивається і фінансується набагато краще, ніж в Україні. Зокрема, навів у приклад Японію, Австралію, США, Росію і Францію.

"Там лабораторії ведуть саме наукові вишукування, реальні, а не розмови про вакцину. Планують, що, можливо, зможуть вийти на позитивний результат у липні-вересні", – сказав Медведчук.

Політик додав, що говорити про подібні дослідження в Україні, на жаль, не доводиться.

"Звичайно, мені б дуже хотілося, щоб вакцина була знайдена. Та ще більше мені б хотілося, щоб цю вакцину винайшли саме в Україні. Але, на жаль, реально поки про це нічого не свідчить", – резюмував парламентарій.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в США першу вакцину від COVID-19 почали тестувати на мишах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!