Головна Новини Політика внутрішня політика Віктор Медведчук: Світовий банк вимагає припинити безоплатну видачу українцям земельних ділянок
commentss НОВИНИ Всі новини

Віктор Медведчук: Світовий банк вимагає припинити безоплатну видачу українцям земельних ділянок

Голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук пояснив, до чого призведуть вимоги СБ по земельним законам

15 квітня 2020, 15:12 comments2340
Поділіться публікацією:
Віктор Медведчук: Світовий банк вимагає припинити безоплатну видачу українцям земельних ділянок

Віктор Медведчук заявив, що Світовий банк виступає проти безоплатної видачі українцям земельних ділянок, вимагаючи допустити на український ринок сільгоспземлі міжнародні корпорації, які швидко "підімнуть" його під себе.

Слова політика у своїй статті "Україна втрачає землю, Зеленський – втрачає владу" приводить журналіст Крістель Неан, матеріал якого оприлюднений на популярному французькому сайті громадянської журналістики Agora Vox.

"Світовий банк заявив, що українська влада повинна переглянути закон про ринок землі. Про це повідомив лідер партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук. За його словами, відповідне звернення СБ з'явилося ввечері 2 квітня на сторінці установи в Facebook. Політик зазначив, що на Заході без захвату взяли прийняття українським парламентом закону про землі, але зовсім не тому, що це "сирий документ"", – пише автор публікації.

Журналіст, цитуючи Віктора Медведчука, роз'яснює, що не влаштовує західних нібито партнерів України.

"Світовий банк вимагає збільшити дозволену до приватизації площу ділянки і допустити до купівлі землі юридичних осіб, називаючи це "критичними для залучення інвестицій в сільське господарство реформами", – повідомив свого часу Медведчук.

Разом з тим політик зазначив, що Світовий банк вимагає прийняти закони, що забезпечують відкритий доступ до кадастровими даними і підсилюють управління земельними ресурсами, а також прискорюють процедуру продажу землі, у тому числі державної, і обмежують безоплатну передачу землі.

"Перекладаю: Світовий банк вимагає припинити видачу громадянам України безоплатно земельних ділянок для ведення особистого підсобного господарства, а також житлового і дачного будівництва, що передбачено земельним законодавством. Фактично вони вимагають допуску на український ринок сільгоспземлі міжнародних корпорацій, які швидко "підімнуть" його під себе. Мова йде про те, щоб залишити без землі  українське селянство, про знищення фермерства. Якщо у Зеленського продадуть національні інтереси "за малий прайс", то доля цієї влади з її "новими обличчями" буде дуже незавидна", – цитує Віктора Медведчука журналіст Крістель Неан.

Раніше Віктор Медведчук заявив, що Верховна Рада не має права розглядати закон про ринок землі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!