Головна Новини Політика внутрішня політика Здорові пропозиції щодо боротьби з коронавірусом сьогодні звучать лише від опозиції, - Дроздова
commentss НОВИНИ Всі новини

Здорові пропозиції щодо боротьби з коронавірусом сьогодні звучать лише від опозиції, - Дроздова

Медіаменеджер Лариса Дроздова впевнена, що владі варто прислухатися до опозиційного політика Віктора Медведчука, який пропонує використовувати досвід Австрії в боротьбі з коронавірусом

22 квітня 2020, 16:10 comments2023
Поділіться публікацією:
Здорові пропозиції щодо боротьби з коронавірусом сьогодні звучать лише від опозиції, - Дроздова

Україні треба брати приклад з Австрії, інакше так і будемо сидіти на карантині, заявила медіаменеджер Лариса Дроздова. Так вона прокоментувала в Facebook підсумки наради в ОП за участю президента Володимира Зеленського і членів Кабміну.

"Дуже символічно. В один і той же день — дві новини. Україна та Австрія. Глава українського МОЗ каже, що карантин може закінчитися 12 травня. Потім в ОП проводять нараду з урядом, де прогнозують, що на початку травня буде тільки пік епідемії. Це ОП і Кабмін або гурток любителів гадати на кавовій гущі?" — заявила Дроздова.

Дроздова зазначила, що "в цей же день канцлер Австрії Себастьян Курц заявив, що з 15 травня починається поетапне ослаблення карантину: відкриються ресторани, почнуть богослужіння церкви і відкриють свої двері школи". Тоді як українська влада "бреде як в тумані, тому що не володіє інформацією, скільки насправді хворих в Україні", вважає медіаменеджер.

Як пояснила Дроздова, влада Австрії знає, скільки людей в країні інфіковані Covid-19 і скільки в групі ризику, тому що використовують метод репрезентативних вимірів – коли тести проводять за репрезентативною вибіркою – школярі, пенсіонери, молодь тощо. Водночас, за словами Дроздової, українська влада веде себе як сліпе кошеня, тому що не володіє інформацією про точну кількість хворих. А здорові пропозиції щодо боротьбі з епідемією, пише вона, сьогодні звучать тільки з табору опозиції.

"Зрозуміло, що в інших країнах можуть бути свої ефективні практики, але навіщо вони нашій владі? Здорові пропозиції щодо боротьби з епідемією сьогодні лунають від таких політиків як Віктор Медведчук, який пропонує використовувати досвід Австрії та встановити кількість хворих Covid-19, а зовсім не від Зеленського, або ОП, прем'єр-міністра", — констатувала вона.

При цьому, відзначає Дроздова, влада не зможе посилатися на те, що в бюджеті немає грошей.

"І виправдання про те, що немає грошей в бюджеті, не приймаються – Медведчук запропонував за свій рахунок сплатити репрезентативні виміри як в Австрії, — додала вона. — Тепер зрозуміло, чому в Австрії знають, як будуть жити до 15 травня і після 15 травня (і, відповідно, що робити), а у нас Зеленський і компанія самі не знають, що буде завтра вранці".

Раніше "Коментарі" повідомили, що в Україні продовжили карантин до 11 травня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!