Головна Новини Політика внутрішня політика Опозиція готова профінансувати австрійську методику із визначенню кількості хворих, справа за Зеленським, - Яблоков
commentss НОВИНИ Всі новини

Опозиція готова профінансувати австрійську методику із визначенню кількості хворих, справа за Зеленським, - Яблоков

Лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук пропонує за свої кошти профінансувати тестування українців на коронавірус за прикладом Австрії

24 квітня 2020, 15:25 comments1530
Поділіться публікацією:
Опозиція готова профінансувати австрійську методику із визначенню кількості хворих, справа за Зеленським, - Яблоков

Наради в Офісі президента і засідання Кабміну – це показові виступи "95-го Кварталу" в особі чиновників, заявив політичний публіцист Олександр Яблоков. Так він іронічно прокоментував у своїй статті результати засідання Кабміну в середу, 22 квітня.

За словами Яблокова, наявна хаотична і безсистемна робота влади. А "шоу з обсервацією евакуйованих з Уханя українців та іноземців" продемонструвало відсутність організаторських здібностей і стратегічного мислення влади, упевнений автор.

"Масове повернення заробітчан без всякої обсервації. Майже чверть мільйона осіб. Міфічні літаки з тестами і масками з Китаю. Ніхто не розуміє, скільки треба зробити тестів, щоб визначити масштаб епідемії", — пише публіцист.

Як заявив Яблоков, процес вийшов з-під контролю, бо в Офісі президента не знають, що робити – пропонують чекати, поки все вляжеться.

"Тримати людей під замком довго — це небезпечно, — зазначає публіцист. — Можуть початися заворушення і масові виступи свіжоспечених безробітних. Гроші у людей реально закінчуються. Що робити? Вони пропонують чекати, поки все вщухне. Це і є "стратегія" Зеленського".

Однак Яблоков акцентує увагу на альтернативі – голова політради "Опозиційної платформи" Віктор Медведчук пропонує використовувати досвід Австрії. У той же час, пише автор, Офіс президента не підозрює про існування австрійської моделі. Хоча влада Австрії застосувала методи соціології для визначення потенційної кількості хворих: суто соціологічний метод, при якому визначають досить точні вибірки (пенсіонери, молодь тощо), що показують реальні результати. За словами Яблокова, за допомогою такого дослідження можна проводити тестування, щоб дізнатися про справжні масштаби епідемії.

"За словами Медведчука, Австрія вже провела ПЛР-тестування репрезентативної вибірки з 1544 австрійців, відібраних у всій країні, й отримала точну картину того, що відбувається. Це дозволило їм контролювати ситуацію і виробити алгоритм виходу з карантину. І канцлер Курц вже назвав точні терміни – Австрія починає відміняти обмеження з 15 травня", — наводить приклад автор.

Яблоков підкреслює, що Медведчук запропонував Зеленському за свої кошти профінансувати тестування українців за методиками Австрії. Тому грошей з бюджету України не знадобиться, підкреслив публіцист.

Раніше "Коментарі" писали, що перша країна відкрила кордони після карантину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!