Головна Новини Політика внутрішня політика З прокуратури Житомира в Генпрокуратуру за 3 тижні: як призначали заступника Венедиктової
commentss НОВИНИ Всі новини

З прокуратури Житомира в Генпрокуратуру за 3 тижні: як призначали заступника Венедиктової

Перш ніж стати заступником Генпрокурора Венедиктової, Андрій Любович менше місяця працював у прокуратурі Житомира, куди його, за даними ЗМІ, взяли без конкурсу

28 квітня 2020, 11:18 comments2870
Поділіться публікацією:
З прокуратури Житомира в Генпрокуратуру за 3 тижні: як призначали заступника Венедиктової

Заступник Генпрокурора Ірини Венедиктової Андрій Любович — потрапив в прокуратуру без конкурсу. Про це пишуть "Українські новини". 

Одним із заступників нового генпрокурора України Ірини Венедиктової Андрій Любович став в кінці березня. Йому доручили нагляд за органами досудового слідства — Нацполіції та ДБР.

Незадовго після цього сама ж Генпрокурор в інтерв'ю "Українській правді" зізналась — вона не сильно знайомилася з біографією свого заступника. Для неї важливо, що він працював прокурором. Також вона запевняла, що відмовилася від тих кандидатур, які їй пропонував Андрій Єрмак.

Андрій Любович дійсно працював в органах прокуратури. Ще при президенті Порошенку він очолював прокуратуру Донецької області. До того працював при Януковичі під керівництвом Генпрокурора Пшонки. Керував слідчим управлінням Дніпропетровської області. В сфері його інтересів завжди були справи, де йдеться про політичних опонентів та тих, хто їх фінансово підтримує, пишуть "Українські новини".

З органів прокуратури Любович звільнився в 2017 році. Але повернувся 6 березня цього року на місце в Житомирську прокуратуру, незадовго до призначення в офіс Генпрокурора.

Щоб повернутися, потрібно було пройти конкурс, відбір і атестацію згідно з законами "Про прокуратуру" та "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо першочергових заходів щодо реформування органів прокуратури". Згідно з цим законам, Генеральна прокуратура повинна розмістити офіційне оголошення на сайті Офісу Генпрокурора, скласти комісію з добору, а кандидат повинен був пройти тестування на знання законодавства, загальні здібності (IQ), співбесіда та стажування в тренінговому центрі. Такі вимоги однакові для всіх, хто хоче працювати в органах прокуратури.

Однак, як вдалося з'ясувати представникам "Інформаційного центру Мародерству.нет", Любович ніяких етапів з вищеперелічених не проходив. На запит громадської організації  Житомирська прокуратура підтвердила, що Андрія Любовича призначили поза конкурсом. А вже через 3 тижні він пішов на підвищення і став заступником Генерального прокурора України. З цього випливає висновок, що посаду в Житомирі могла бути лише стартовим майданчиком. До речі, на сайті Генпрокуратури інформація про роботу Любовича в Житомирі відсутня.

picture

Як запевняє Голова "Мародерству.нет" Олександр Данилюк, в прокурорських колах ходять чутки, що заступник Генпрокурора Любович буде контролювати саме "особливі" справи. Юридично, він буде виконувати наглядові функції за слідчим органом і представництвом в суді щодо посадових злочинів чиновників різного калібру. Але фактично, буде тиснути на різних бізнесменів, вважає Данилюк. Мовляв, якщо справи будуть проплачені, то за ґрати потраплять не реальні фігуранти справ, а підставні особи, спеціально найняті для того, щоб бути засудженими.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Генпрокуратурі завели справу проти Петра Порошенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!