Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: "Влада повинна терміново відмовитися від другого етапу медреформи"
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: "Влада повинна терміново відмовитися від другого етапу медреформи"

Голова політради ОПЗЖ Віктор Медведчук позначив критичний стан української медицини напередодні другого етапу медреформи

13 травня 2020, 22:09 comments1794
Поділіться публікацією:








Медведчук: "Влада повинна терміново відмовитися від другого етапу медреформи"

Голова політичної ради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук зазначив, що в Україні сьогодні вже склалася просто критична ситуація в медичній сфері, і влада зобов'язана відмовитися від другого етапу медичної реформи, як це було обіцяно українцям під час передвиборчої кампанії президента Володимира Зеленського. Про це повідомляє прес-служба партії "ОПЗЖ".

"У всьому, безумовно, винна влада. Треба об'єктивно сказати, що не тільки діюча, але і попередня, яка довела країну до ручки. Тому що те, що відбувалося, починаючи з 2014 року, – це не тільки питання зовнішнього управління. Це питання падіння економіки, це питання падіння рівня життя, це процеси повного знищення нашої промисловості, знищення багатьох галузей, що представляють сьогодні ту основу, яка повинна існувати для наповнення дохідної частини бюджету, а отже, підвищувати рівень добробуту наших громадян", — зазначив народний депутат.

Медведчук також додав, що є ряд конкретних помилок, які призвели галузь медицини в Україні до плачевного стану

"Треба було відмовитися, як це і звучало в перші дні після приходу команди Зеленського, від другого етапу медичної реформи. Треба було її не просто зупинити, треба було її переглянути і прийняти ті рішення, які могли б змінити цю ситуацію", — зазначив опозиційний парлментарий.

При цьому один із керівників опозиційної партії підкреслив, що з приходом Зеленського ситуація не змінилася і нічого з обіцяного не відбулося.

"І лише зараз, коли вже усвідомили, що ми не просто в провалля, а на дні цієї прірви, пішли заяви про зупинення другого етапу реформи. Коли закрилися психіатричні лікарні, коли закрилися лікарні, спеціалізацією яких було лікування туберкульозу, коли сотні, десятки тисяч людей були викинуті на вулицю, коли припинили свою роботу багато лікарі, коли йде масове зараження лікарів, які перебувають на передовій боротьби з коронавірусом, тільки тоді зрозуміли: те, що пропонувала пані Супрун, те, що впроваджували західні господарі протягом останніх семи років – це злочин проти українського народу, це злочин проти нашої країни", — додав Медведчук.


Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляли, що Віктор Медведчук розкритикував позицію державного керівництва щодо обмежень для населення, пов'язаних з карантином.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!