Зеленський призначив нового заступника голови МЗС України

Вибір на високопоставлену посаду в МЗС упав на представницю кримськотатарського народу Еміне Джапарову

Сьогодні глава держави Володимир Зеленський погодив кандидатуру Еміне Джапаровой на посаду заступника міністра закордонних справ. Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Таке рішення український гарант взяв в світлі дискусії з представниками кримськотатарського народу, визначивши, що їх делегат повинен займати високопоставлений посаду і представляти їх інтереси на міжнародній арені.

Крім того, Зеленський ініціював створення робочої групи, в складі якої будуть кримські татари, щоб вирішити накопичені проблемні питання цієї етнічної групи, яка є повноцінними громадянами України.

"Робоча група буде давати нам пропозиції, ми обмінювалися цими пропозиціями і дуже швидко рухалися", - сказав український гарант.

Відзначається, що Еміне Джапарова з 2019 року обіймала посаду заступника глави міністерства інформаційної політики України. Вона входила в першу десятку партійного списку "Української стратегії" колишнього прем'єр-міністра Володимира Гройсмана на дострокових виборах у Верховну Раду.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський пообіцяв кримським татарам ввести найбільші ісламські свята в перелік державних підприємств в Україні.