Головна Новини Політика внутрішня політика Падіння промисловості України відбувається на фоні злочинної бездіяльності уряду, – Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Падіння промисловості України відбувається на фоні злочинної бездіяльності уряду, – Медведчук

Лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук вважає, що в умовах падіння промисловості України є єдиний порятунок – новий коаліційний уряд

27 травня 2020, 14:08 comments1678
Поділіться публікацією:
Падіння промисловості України відбувається на фоні злочинної бездіяльності уряду, – Медведчук

Єдиним порятунком для української економіки може стати лише новий коаліційний уряд професіоналів з ефективною програмою строкової реанімації країни, заявив голова політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук, повідомляється на офіційному сайті ОПЗЖ.

Політик вважає, що Кабінет міністрів України нічого не робить для припинення падіння української промисловості. Медведчук наводить дані падіння промислового виробництва України за перший квартал поточного року, посилаючись на Державну службу статистики України.

"У січні – квітні 2020-го зниження промислового виробництва за порівняно з аналогічним періодом минулого року становило 7,9%. Галузева структура падіння української промисловості (січень – квітень 2020 року до січня – квітня 2019-го) така:

- зниження видобутку вугілля – 21,7% (і тут необхідно відзначити також комплекс відразу виниклих проблем – від невиплат зарплат шахтарям до кризи в енергетиці);

- скорочення в легкій промисловості – 13,6% (при цьому Україна, незважаючи на незадіяні потужності легпрому, так і не змогла забезпечити населення країни – і навіть медиків –засобами захисту, доступними і на достатньому рівні);

- скорочення в деревообробці – 8,3%;

- зниження виробництва гуми і пластика – 12,3%;

- металургійне виробництво – 15,4%;

- машинобудування – 19,7%, у тому числі автопром втратив 28,5% обсягів виробництва", – перерахував статистику відомства Медведчук.

Як наслідок, продовжив парламентарій, наявне істотне падіння наповнення бюджету.

Згідно з даними Держстату, за цей же період (січень – квітень поточного року) виконання загального фонду держбюджету становило 13,9% від планових показників, у тому числі 15,7% тільки в квітні 2020-го; 8,9% – недоотримання надходжень до бюджету Пенсійного фонду від ЄСВ (дані на 20 травня 2020 року).

"Випереджаючі за темпами падіння втрати українського машинобудування і металургії означають для вітчизняної економіки повну деіндустріалізацію країни і втрату можливості робити скільки-небудь технологічно складну промислову продукцію. Таким чином, катастрофа української промисловості присунулася впритул, і порятунок вітчизняного промислового потенціалу повинен стати основним завданням уряду", – зазначив Медведчук.

Однак, акцентував увагу політик, нинішній уряд, як, втім, і всі уряди останніх років, просто ігнорує проблему.

"Кабмін взагалі нічого не робить для того, щоб припинити падіння української промисловості", – заявив народний депутат.

Парламентарій бачить єдиний вихід із ситуації, що склалася, у формуванні нового коаліційного уряду.

"В умовах такої злочинної бездіяльності Кабміну єдиним порятунком для української економіки може стати тільки новий коаліційний уряд професіоналів з ефективною програмою термінової реанімації країни, в першу чергу – її промисловості", – резюмував нардеп від ОПЗЖ Медведчук.

Як повідомлялося, "Коментарі" розбиралися, скільки років Україна втратить на відновлення після кризи і що може зробити українська влада, щоб якнайшвидше підняти економіку країни з колін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!