Головна Новини Політика внутрішня політика Разумков: "Нардепи зможуть звільняти членів Кабміну за допомогою голосування"
commentss НОВИНИ Всі новини

Разумков: "Нардепи зможуть звільняти членів Кабміну за допомогою голосування"

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, як новий законопроект допоможе формувати Кабмін у парламенті

27 травня 2020, 21:42 comments1909
Поділіться публікацією:
Разумков: "Нардепи зможуть звільняти членів Кабміну за допомогою голосування"

Голова парламенту Дмитро Разумков заявив, що народні депутати розглядають законопроект №3499 про так звану "інтерпеляції", який передбачає звільнення членів Кабінету міністрів за результатами голосування у Верховній Раді. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Главком".

Так, за словами Разумкова, на сьогодні закон передбачає звільнення міністра виключно за ініціативою прем'єра або заяви за власним бажанням.

"Якщо ми говоримо про законопроект №3499 про интерпелляцию, то він дозволяє викликати і заслуховувати міністра. Це контрольна функція Верховної Ради. І якщо цей звіт буде визнаний незадовільним, для чого необхідно 226 голосів, після цього прем'єр-міністр зобов'язаний подати подання про звільнення цього чиновника", — зазначив спікер Верховної Ради.

При цьому Разумков додав, що дана ініціатива не є розширенням повноважень парламентаріїв, а лише логічним продовженням існуючих.

"Тому що, якщо ви призначаєте людини на посаду, у вас має бути і можливість її звільнити. Воно так і є, але виписано не зовсім згідно з чинним законодавством", — резюмував Разумков, додавши, що вказаний законопроект вже підписали 70 нардепів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дмитро Разумков підписав підтриманий більшістю нардепів так званий "антиколомойский" закон і передав главі держави Володимиру Зеленському.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!