Головна Новини Політика вибори Джо Байден — лідер серед демократів: 823 делегата проти 663 у Берні Сандерса
commentss НОВИНИ Всі новини

Джо Байден — лідер серед демократів: 823 делегата проти 663 у Берні Сандерса

За підсумками праймеріз у 20 з 50 штатів визначився фаворит від Демократичної партії.

11 березня 2020, 17:35 comments2365
Поділіться публікацією:
Джо Байден — лідер серед демократів: 823 делегата проти 663 у Берні Сандерса

Кандидат у президенти США на виборах в листопаді 2020 року від Демократичної партії Джо Байден стає лідером серед однопартійців за підсумками праймеріз у 20 з 50 штатів. Про це повідомляє AP News.

Вчора, 10 березня, колишній віце-президент США Джо Байден виграв президентські праймеріз демократів в 6 штатах. Його обрали в Міссурі (60%), Айдахо (49%), Міссісіпі (81%) і Мічігані. Останній штат на попередніх виборах віддав перевагу Берні Сандерсу, а в цьому році — Байдену з 53% проти 37% у конкурента.

За підсумками вчорашніх праймеріз серед демократів лідирує Джо Байден з 823 делегатами. У його найближчого суперника і головного конкурента Берні Сандерса всього 663 делегати.

Раніше з передвиборної гонки від Демократичної партії вибули відкритий гей і один з наймолодших кандидатів у президенти США на виборах 2020 року Піт Буттiджич, а також всесвітньо відомий мільярдер Майкл Блумберг. Вони обидва підтримали Джо Байдена. Також гонку покинула демократ Елізабет Уоррен. 70-річний сенатор поки не визначилася, кого буде підтримувати серед однопартійців.

Як повідомляв портал "Коментарі", американська сенаторша Емі Клобучар покинула президентську гонку і підтримала Джо Байдена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!