Головна Новини Політика вибори 10 партій у світлі місцевих виборів звернулися до Зеленського з вимогою: чого хочуть
commentss НОВИНИ Всі новини

10 партій у світлі місцевих виборів звернулися до Зеленського з вимогою: чого хочуть

Звернення 10 політичних партій до Зеленського підтримали 16 громадських організацій та 8 політичних експертів

27 травня 2020, 14:12 comments4876
Поділіться публікацією:
10 партій у світлі місцевих виборів звернулися до Зеленського з вимогою: чого хочуть

Представники 10 політичних партій звернулися до президента Володимира Зеленського. Вони вимагають дозволити їм об'єднуватися в блоки і союзи на майбутніх місцевих виборах, які мають відбутися восени 2020 року. Свою заяву політсили оприлюднили під час спільної прес-конференції.

Слід зазначити, що серед партій, які звернулися до Зеленського, немає жодної, представленої в нинішньому парламенті. Заяву підписали "Правий сектор", "ДемАльянс", "Сила людей", "Патріотична партія України", "Хвиля", "Національна платформа", "Республіка", "Європейська партія України", "Лібертаріанська партія 5.10" і "Україна соборна". Всі вони вимагають, щоб президент Володимир Зеленський вніс в парламент України невідкладний законопроект, який дозволить створювати політичні союзи на цих місцевих виборах.

Свої підписи під заявою також поставили представники 16 громадських організацій та 8 політичних експертів.

"Великі партії, які зараз є у Верховній Раді не дадуть людям потрапити у владу, вони заблокують появу будь-якої альтернативи. Ми хочемо, щоб новим політсилам дали можливість рости", — говорить керівник Центру досліджень проблем громадянського суспільства. Віталій Кулик переконаний, що єдина можливість для дрібних партій потрапити до органів влади — це укрупнитися за рахунок об'єднання з іншими політсилами.

Об'єднуватися за принципом спільних цінностей колегам запропонувала лідер "Національної платформи" Катерина Одарченко. Ця партія ще знаходиться в процесі реєстрації. Також, за її словами, більш дрібні партії могли б вливатися в більші за них.

У зверненні до Зеленського сказано, що готові до об'єднання сотні партій. За законом зараз вони не мають права йти на вибори, як єдине ціле.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, яким бачать відбір кандидатів на посаду мерів у "Слузі народу".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!