Головна Новини Політика зовнішня політика Названа сума для легалізації видобутку бурштину
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа сума для легалізації видобутку бурштину

Голова Державної служби геології і надр України розповів, які необхідно зробити кроки для легалізації

14 серпня 2019, 12:14 comments2916
Поділіться публікацією:
Названа сума для легалізації видобутку бурштину

Близько 20-30 мільйонів гривень Україна повинна інвестувати для проведення геологічного вивчення ділянок для легалізації видобутку бурштину та подальшого продажу спецдозволів на електронних аукціонах. Таку думку висловив голова Державної служби геології та надр України Олег Кирилюк.

"Держгеонадра бачить шлях врегулювання проблем з видобутку бурштину в збільшенні проводок геологічного вивчення ділянок для надання законним способом прав на видобуток бурштину. Тільки для пошуку нових бурштинових ділянок для надрокористувачів потрібно виділити близько 20-30 млн грн.

Ця сума розрахована тільки на виконання геологічних робіт.

За словами Кирилюка, проведення електронних торгів — єдиний дієвий антикорупційний і прозорий шлях отримання прав на видобуток не тільки бурштину, а будь-яких корисних копалин.

Чиновник зазначив, що продажу спеціальних дозволів на користування бурштиновими надрами держава отримає поповнення бюджету.

"Збільшення виданих спеціальних дозволів на видобуток — це легалізація ринку. І саме важливе — це посилення кримінальної відповідальності по всій країні та за всіма видами корисних копалин за незаконний видобуток піску, вугілля і т. д.", — сказав він.

Як раніше повідомляли "Коментарі", під час відпрацювання Дубровицького району поліцейські виявили факт незаконного видобутку бурштину та вилучили у старателів дві мотопомпи. Останні чинили опір, в результаті чого правоохоронці отримали тілесні ушкодження, були пошкоджені два службових автомобілі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!