Головна Новини Політика зовнішня політика «Потрібен креатив»: у МЗС пояснили прихильність Макрона до Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

«Потрібен креатив»: у МЗС пояснили прихильність Макрона до Путіна

Росія для країн G7 — питання геополітичне

22 серпня 2019, 14:07 comments1662
Поділіться публікацією:
«Потрібен креатив»: у МЗС пояснили прихильність Макрона до Путіна

Заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль переконана, що заява президента Франції Еммануеля Макрона про необхідність відновлення нормальних відносин з Росією є спробою переглянути стратегію для зміни деструктивної поведінки російського керівництва на світовій арені.

"Треба дивитися на ситуацію в прогресії, на зміну всіх обставин і ролі Макрона в Європі, на те, як основні точки впливу в Європі переміщуються з Німеччини до Франції. Макрон намагається поводитися фактично як "король Європи"... Він намагається грати свою гру і свою роль, і зважаючи на це, він зараз промацує, що буде більш дієвим... А вже Росія — це питання того, наскільки можна змінити її деструктивну поведінку якимись креативними ідеями", — сказала Зеркаль в ефірі "5 каналу".

За словами дипломата, для країн "Великої сімки" Росія є геополітичним питанням, що стосується України, Сирії та впливу Кремля в Африці.

Зеркаль зазначила, що в умовах послаблення позиції України на міжнародній арені Київ має виступити з новими пропозиціями і побажаннями щодо подальшого розвитку ситуації. Зокрема, мова може йти про створення міжнародного фонду відновлення Донбасу.

"Нам потрібні гроші для того, щоб створювати там нормальне життя. Ви (Євросоюз) хочете санкції переглядати? А ми хочемо отримати нормальне фінансування", — пояснила заступник міністра.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Еммануель Макрон після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним написав у соцмережі пост російською мовою, в якому назвав Росію "глибоко європейською країною" і заявив про необхідність відновлення відносин з РФ.

При цьому французький лідер переконаний, що повернення Росії в G7 можливо тільки після припинення конфлікту в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!