Головна Новини Політика зовнішня політика У Франції розпочався саміт G7: експерти розповіли, що буде обговорювати "велика сімка"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Франції розпочався саміт G7: експерти розповіли, що буде обговорювати "велика сімка"

Одним з основних на саміті повинен стати контекст зближення Росії і Заходу

24 серпня 2019, 12:57 comments2716
Поділіться публікацією:
У Франції розпочався саміт G7: експерти розповіли, що буде обговорювати "велика сімка"

З 24 по 26 серпня у французькому Біарріце відбудеться саміт G7. Тема України не буде однією з основних на цьому саміті, згідно з прогнозами експертів. При цьому інтерес до саміту буде прикутий з боку всього світу зважаючи на потенційне зближення Заходу з Російською Федерацією. Видання "Коментарі" дізналося, чого варто чекати від французького саміту G7.

Експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко вважає, що тема України не буде серед основних на зустрічі світових лідерів.

"Торгова війна США з Китаєм, вихід Британії з ЄС, майбутнє охолодження світової економіки і, звичайно, глобальна загроза з боку Росії – ось приблизний перелік актуальних проблеми, які там будуть обговорюватися на саміті "Великої сімки", — каже Матвієнко.

За його словами, російський контекст зустрічі полягає не тільки в "озброєно-терористичних", кібердиверсійних та інформаційних атаках.

"Безпека ядерних і хімічних об'єктів на території самої Росії, як і лісові пожежі, що складають глобальну проблему, яка потребує консолідованої реакції світу, — запевняє Матвієнко. – В контексті можливого примирення Заходу з РФ, безумовно, торкнуться і теми України. Мені здається, президент США Дональд Трамп буде шукати способи поступового пом'якшення санкцій. Тож нам знову нагадають про виконання Мінських домовленостей та інших кроків, які можна було б видати за прогрес на шляху до припинення бойових дій".

Аналітик Олег Паламар вважає, що під час саміту G7 одна з головних загроз для України буде виходити саме від Трампа.

"Він, як і президент РФ Володимир Путін, цілеспрямовано руйнує світовий порядок, включаючи єдність Заходу (підриває G7, НАТО, ЄС, СОТ). Зневажає моральні підвалини, поділяє країни і людей. Нагадаю, що саме Трамп буквально зірвав торішній саміт G7 в Канаді. Тоді ж він заявив, що Крим – російський, — зазначає Паламар. — На торішньому саміті НАТО Трамп під час засідання по Україні звинуватив союзників в тому, що ті недостатньо витрачають на оборону".

А нещодавно Трамп заявив, що не проти повернення Росії в клуб найсильніших країн світу та перетворення "сімки" знову в "вісімку", нагадує аналітик.

"Навіть розмови про це, не кажучи вже про конкретних діях, більш ніж небезпечні, — вважає Олег Паламар. — Адже РФ після анексії Криму (за що її виключили з "вісімки", яка стала "сімкою") ще й окупувала частину Донбасу. А також сіяла розбрат на Заході. І тепер її пропонують повернути "авансом"? Я впевнений, що поки Трамп – президент, нічого хорошого нам чекати не доводиться".

Як раніше повідомляв портал "Коментарі", на саміті G7 в Біарріце може бути підняте питання про повернення Росії до складу "Великої вісімки".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!