Головна Новини Політика зовнішня політика Україна надіслала ноту протесту Боснії через висловлювання про «російський» Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна надіслала ноту протесту Боснії через висловлювання про «російський» Крим

Мілорад Додік також заявив про намір відвідати окупований півострів

5 вересня 2019, 11:38 comments1699
Поділіться публікацією:
Україна надіслала ноту протесту Боснії через висловлювання про «російський» Крим

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв'язку з висловлюваннями члена Президії Боснії і Герцеговини Мілорада Додіка про ніби-то приналежность Росії окупованого Криму.

"Враховуючи висловлений намір М. Додіка відвідати тимчасово окупований Російською Федерацією Крим, МЗС України в черговий раз заявляє, що поїздки іноземних посадових осіб у Крим без узгодження з українською стороною є відвертим порушенням українського законодавства і міжнародного права, зокрема резолюції ГА ООН", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у зв'язку з заявою та наміром Мілорада Додіка відвідати тимчасово окуповану АРК, в МЗС Боснії і Герцеговини надіслано ноту протесту.

При цьому у відомстві зазначили, що Україна цінує офіційну позицію колегіального Президії Боснії і Герцеговини щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету нашої країни і сприймає зазначені висловлювання Додика як вираз його власного бачення ситуації.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", МЗС відповів на пропозицію "особливого статусу" України в ЄС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!