Головна Новини Політика зовнішня політика Нідерланди допитали Цемаха перед видачею його Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Нідерланди допитали Цемаха перед видачею його Росії

Цемах був головною вимогою Росії

7 вересня 2019, 16:46 comments2913
Поділіться публікацією:
Нідерланди допитали Цемаха перед видачею його Росії

Президент Володимир Зеленський заявив, що представники Нідерландів допитали бойовика "ДНР", фігуранта справи про авіакатастрофу рейсу МН17 Володимира Цемаха перед обміном полоненими, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Допитали і не тільки перед поверненням. Я не називати прізвищ європейських лідерів, з якими ми проговорили час для всіх слідчих дій. Ми все це зробили. Все, про що нас попросили. Це було складно. Я боявся, що через це може зірватися обмін", — сказав глава держави.

За даними ЗМІ Нідерландів, міністр закордонних справ Королівства Стефан Блок направив листа до парламенту країни, в якому повідомив, що Володимир Цемах був допитаний перед обміном заручниками, передає "Європейська правда".

Видання De Telegraaph зазначає, що Блок у листі висловив жаль у зв'язку з видачею Цемаха. В уряді побоюються, що таким чином терорист зможе уникнути відповідальності.

"Уряд даремно намагався дійти до найвищого рівня керівництва, намагаючись переконати Україну, що Цемах не повинен бути частиною більшого обміну в'язнями", — йдеться в листі Блоку.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Київський апеляційний суд 5 вересня відпустив Володимира Цемаха з-під арешту під особисте зобов'язання.

У Генпрокуратурі заявили, що Цемах повернеться на окуповану територію за місцем реєстрації і не виключили, що він зможе уникнути покарання.

Раніше депутати Європейського парламенту направили президенту Володимиру Зеленському листа із закликом не віддавати Росії Володимира Цемаха.

Сьогодні, 7 вересня, Володимир Цемах був виданий Росії в рамках обміну полоненими за формулою 35 на 35.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!