Головна Новини Політика зовнішня політика Стала відома дата тристоронніх переговорів щодо транзиту газу
commentss НОВИНИ Всі новини

Стала відома дата тристоронніх переговорів щодо транзиту газу

Представники Єврокомісії підтвердили дату переговорів

9 вересня 2019, 12:14 comments1695
Поділіться публікацією:
Стала відома дата тристоронніх переговорів щодо транзиту газу

Тристороння зустріч по газу у форматі Росія-ЄС-Україна на рівні міністрів енергетики пройде 19 вересня. Про це повідомила представник Єврокомісії (ЄК) Анна-Кайса Итконен.

"Так, я можу підтвердити проведення переговорів 19 вересня, — сказала вона. — Віце-голова ЄК з Енергосоюзу Марош Шефчович скоро повідомить про це у своєму Twitter". На питання про те, хто буде представляти Україну на переговорах, інший представник ЄК Анка Падурару відповіла: "Це питання повинні вирішити українська влада".

Головною темою переговорів стане обговорення умов поставок і транзиту російського газу в ЄС через територію України до 2020 року, тобто після завершення чинного транзитного контракту. Єврокомісія пропонує Росії та Україні укласти новий довгостроковий транзитний контракт терміном на 10 років з гарантованим річним об'ємом прокачування газу українською ГТС. Росія пропонує продовжити контракт на рік на діючих умовах.

Як повідомляв портал "Коментарі", новий прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що Україна має намір домогтися довгострокового контракту на транзит російського газу в Європу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!