Головна Новини Політика зовнішня політика ОБСЄ продовжить сприяти мирному врегулюванню на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

ОБСЄ продовжить сприяти мирному врегулюванню на Донбасі

Міністр закордонних справ Словаччини Лайчак підтвердив незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України

14 вересня 2019, 05:20 comments1820
Поділіться публікацією:
ОБСЄ продовжить сприяти мирному врегулюванню на Донбасі

Міністр закордонних справ Словаччини, діючий голова ОБСЄ Мирослав Лайчак привітав кроки, що вживаються президентом України Володимиром Зеленським для досягнення миру, і підтвердив намір організації та надалі сприяти прогресу в мирному врегулюванні. Про це він заявив в ході зустрічі з главою МЗС України Вадимом Пристайком, передає прес-служба МЗС.

Згідно з повідомленням, міністри обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці, взаємодію в контексті євроатлантичної інтеграції України, а також пріоритетні питання європейської безпеки урахуванням головування Словаччини в ОБСЄ в 2019 році.

Лайчак, зокрема, підтвердив незмінну підтримку Словаччиною суверенітету і територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів.

Пристайко відзначив важливість для України досвіду співпраці Словаччини до ЄС і НАТО та закликав до використання всіх механізмів для підтримки зусиль української сторони щодо повернення своїх територій.

Відзначимо, 5 вересня 2014 року були підписані так звані перші Мінські угоди. На думку експертів, реалізація "Мінська" може призвести до громадянської війни, а також до бунту серед учасників АТО і ветеранів.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!