Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський в нормандському форматі буде один проти трьох,- Кучма
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський в нормандському форматі буде один проти трьох,- Кучма

Експрезидент запевнив, що Україна готова до виконання Мінських угод

14 вересня 2019, 10:23 comments2987
Поділіться публікацією:
Зеленський в нормандському форматі буде один проти трьох,- Кучма

Представник України в Тристоронній контактній групі, колишній президент Леонід Кучма вважає, що канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон будуть тиснути на президента України Володимира Зеленського під час зустрічі в "нормандському форматі", повідомляє Associated Press.

"У мене немає великої надії. Зеленському буде дуже важко — він буде один проти трьох осіб", — сказав Кучма.

На думку експрезидента, європейські лідери будуть тиснути на Зеленського, переконуючи провести вибори на окупованій території Донбасу без виведення звідти російських військ і без контролю з боку української влади.

Кучма підкреслив, що Україна має намір виконувати Мінські угоди і провести місцеві вибори в ОРДЛО тільки після виведення звідти російських військ.

"Безпека на першому місці. Вам потрібно вивести війська, вивести важке озброєння, повернути нам кордон, і тоді ми проведемо вільні вибори", — констатував експрезидент.

Як повідомляв сайт "Коментарі", міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що українське керівництво підтримує проведення місцевих виборів на окупованій території Донбасу по "формулі Шайнмаєра". 

Представник України в Тристоронній контактної групи, колишній президент Леонід Кучма заявив, що виконання так званої "формули Штайнмаєра" має здійснюватися без порушення державних інтересів України. Зокрема, не можна, на його думку, проводити вибори на окупованих територіях до виведення звідти збройних формувань.

В той же час, за словами Пристайка, "формула Штайнмаєра" стосується тільки закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" і не визначає проведення місцевих виборів на окупованих територіях або знаходженні там військ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!