Головна Новини Політика зовнішня політика «Формула Штайнмаєра» є пасткою для Зеленського,- ексучасник нормандських переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

«Формула Штайнмаєра» є пасткою для Зеленського,- ексучасник нормандських переговорів

Діє принцип «нічого не узгоджено, поки все не погоджено»

14 вересня 2019, 11:57 comments2260
Поділіться публікацією:
«Формула Штайнмаєра» є пасткою для Зеленського,- ексучасник нормандських переговорів

Український дипломат, колишній заступник глави Адміністрації президента часів Петра Порошенка Костянтин Єлісєєв заявив, що Україна не давала згоди на реалізацію "формули Штайнмаєра".

"Як екс-учасник нормандських переговорів на рівні дипрадників роз'яснюю: за принципом "нічого не погоджено, поки все не погоджено", Україна ніколи не давала і не могла дати згоду на формулу Штайнмайєра. Глава держави не міг погоджувати те, що потребує згоди ВРУ. РФ розставляє пастки", — написав дипломат у своєму Twitter.

picture

Як повідомляв сайт "Коментарі", міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що українське керівництво підтримує проведення місцевих виборів на окупованій території Донбасу за "формулою Штайнмаєра".

Представник України в Тристоронній контактній групі, колишній президент Леонід Кучма заявив, що виконання так званої "формули Штайнмаєра" має здійснюватися без порушення державних інтересів України. Зокрема, не можна, на його думку, проводити вибори на окупованих територіях до виведення звідти збройних формувань РФ.

У той же час, за словами Пристайка, "формула Штайнмаєра" стосується тільки закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" і не визначає проведення місцевих виборів на окупованих територіях або знаходження там військ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!