Головна Новини Політика зовнішня політика Нам якраз не вистачало «формули Штайнмаєра», - глава ОБСЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

Нам якраз не вистачало «формули Штайнмаєра», - глава ОБСЄ

Глава ОБСЄ стверджує, що в Кремлі хотіли в Україні «серйозного партнера»

17 вересня 2019, 11:58 comments1777
Поділіться публікацією:
Нам якраз не вистачало «формули Штайнмаєра», - глава ОБСЄ

Міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак, який в даний час є головуючим в ОБСЄ, підтримав виконання Мінських угод по так званій "формулі Штайнмаєра", повідомляє ВВС.

"Я персонально підтримую формулу Штайнмайєра, тому що це те, чого нам не вистачало: інтерпретація того, як нам виконати мінські домовленості, тому що ми багато разів бачили та чули, що у двох сторін є різна інтерпретація. Я думаю, що формула Штайнмаєра є найбільш доречною платформою для виконання мінських домовленостей", — сказав глава ОБСЄ.

Лайчак зазначив, що під час зустрічей з представниками Росії вони говорили, що "готові (до досягнення миру на Донбасі), але їм не вистачає серйозного партнера з української сторони".

"Президент Зеленський показав, що він — дійсно серйозний партнер, що він збирається виконати ті обіцянки, які дав під час передвиборчої кампанії, і ми бачимо перші результати. Найбільш помітним актом був обмін військовополоненими, але є і багато інших речей, наприклад, реконструкція моста у Станиці Луганській. І відчувається покращення атмосфери", — підкреслив глава ОБСЄ.

Лайчак додав, що в ОБСЄ очікують наступні кроки, оскільки "є база для оптимізму".

"Але ситуація дуже складна, тому треба підтримати всі сторони у тому, щоб дійсно дійшли до завершення бойових дій і щоб люди не страждали. В нас все є, всі компоненти для процесу. В нас є політичний формат — Нормандський формат, є виконавчі елементи — двостороння контактна група, є місія спостерігачів ОБСЄ", — підкреслив він.

Як повідомляв сайт "Коментарі", міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що українське керівництво підтримує проведення місцевих виборів на окупованій території Донбасу за "формулою Штайнмаєра".

Представник України в Тристоронній контактній групі, колишній президент Леонід Кучма заявив, що виконання так званої "формули Штайнмаєра" має здійснюватися без порушення державних інтересів України. Зокрема, не можна, на його думку, проводити вибори на окупованих територіях до виведення звідти збройних формувань РФ.

У той же час, за словами Пристайка, "формула Штайнмаєра" стосується тільки закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" і не визначає проведення місцевих виборів на окупованих територіях або знаходження там військ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!