Головна Новини Політика зовнішня політика В ОБСЄ визнали, що вільних виборів на Донбасі бути не може
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОБСЄ визнали, що вільних виборів на Донбасі бути не може

В ОБСЄ підтримують «формулу Штайнмаєра»

17 вересня 2019, 14:44 comments1511
Поділіться публікацією:
В ОБСЄ визнали, що вільних виборів на Донбасі бути не може

Міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак, який в даний час є головуючим в ОБСЄ, відповів, що вибори в окупованих районах Донецької та Луганської областей мають проходити за законами України, але зараз такої можливості немає, передає ВВС.

"Про конкретні деталі мають домовитися сторони, і оскільки Донбас є територією України, я вважаю правомірним, що вибори можна організувати тільки в таких умовах, коли українська влада, український уряд скажуть, що є атмосфера, передумови для вільних виборів. На сьогодні такої ситуації немає", — сказав глава ОБСЄ.

За словами Лайчака, вільні вибори на Донбасі можуть пройти тільки у відповідності з українським законодавством, тобто "в системі української юрисдикції".

"Я сказав, що на сьогодні я не бачу передумов для проведення вільних виборів за українським законодавством на територіях, непідконтрольних владі", — підкреслив глава МЗС Словаччини.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Мирослав Лайчак заявив, що підтримує реалізацію мінських угод по так званій "формулі Штайнмаєра".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!