Головна Новини Політика зовнішня політика Українська делегація залишила засідання ОБСЄ у Варшаві
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська делегація залишила засідання ОБСЄ у Варшаві

Протест викликали заяви про російський Крим

17 вересня 2019, 15:06 comments2616
Поділіться публікацією:
Українська делегація залишила засідання ОБСЄ у Варшаві

Делегація України залишила зал засідань ОБСЄ у Варшаві, на якому обговорювалася тема свободи слова, в знак протесту проти заяв про "російський Крим".

Головний редактор проросійських видань "Кримська газета" і "Кримський журнал" Марія Волконська, яка була присутня на засіданні ОБСЄ назвала анексований Крим російським. Після цього її виступ на нараді перервали, пославшись на міжнародні документи.

Після цих висловлювань українська делегація на знак протесту припинила участь у засіданні. За словами журналістів, члени делегації проводять

консультації з партнерами щодо подальших дій.

У Варшаві проходить щорічна нарада ОБСЄ з виконання зобов'язань держав-учасників в людському вимірі. У заході бере участь українська офіційна делегація на чолі з заступником міністра закордонних справ Сергієм Кислицею.

Як повідомляв портал "Коментарі", міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак, який в даний час є головуючим в ОБСЄ, відповів, що вибори в окупованих районах Донецької та Луганської областей повинні проходити за законами України, але зараз такої можливості немає.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!