Головна Новини Політика зовнішня політика Україна відмовилася підписувати «формулу Штайнмайера»
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна відмовилася підписувати «формулу Штайнмайера»

Представники Києва не поступилися свої позиції

18 вересня 2019, 17:00 comments7507
Поділіться публікацією:
Україна відмовилася підписувати «формулу Штайнмайера»

Представники української делегації на переговорах у Мінську про врегулювання ситуації на Донбасі відмовилися підписувати "формулу Штайнмайера". Аргументували це тим, що документ не передбачений мінським комплексом заходів. Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на джерело.

Українська сторона заявила, що підпише документ після передачі під контроль кордону України з Росією на Донбасі і роззброєння бойовиків на окупованих територіях.

Під час переговорів також не змогли домовитися про розведення сил по лінії розмежування.

Раніше видання "Коментарі" писало, що в Мінську сьогодні, 18 вересня, збереться Тристороння контактна група по врегулювання ситуації на сході України. На засіданні повинні були узгодити терміни розведення сил конфліктуючих сторін, а також затвердити і підписати єдину редакцію "формули Штайнмайера".

"Формула Штайнмайера" названа по імені чинного президента ФРН минулого глави МЗС Німеччини Франк-Вальтера Штайнмаєра. Вона передбачає, що до виборів закон про особливий статус Донецька і Луганська буде застосовуватися на тимчасовій основі, а після виборів і після виходу остаточної доповіді БДІПЛ ОБСЄ з визнанням про те, що ці вибори пройшли у відповідності з демократичними принципами, закон набуває остаточну юридичну силу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!